Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lovna evidencija
  • 04.12.2021. 12:00

Prijedlog pravilnika o Središnjoj lovnoj evidenciji u javnom savjetovanju

Pravilnikom se propisuje način vođenja središnje lovne evidencije, unosa podataka i njihove vrste.

Foto: Bigstock/Kaspars Grinvalds
  • 356
  • 45
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede u javno je savjetovanje pustilo Pravilnik o središnjoj lovnoj evidenciji (SLE). Kako pojašnjavaju, njime se propisuje način vođenja evidencije, navedeni su obveznici upisnika, načini unosa podataka i njihove vrste.

Kako stoji u pravilniku, obveznici unosa podataka u SLE su Ministarstvo, upravna tijela područne (regionalne) samouprave nadležna za poslove lovstva i lovoovlaštenici u skladu s dopuštenom razinom pristupa.

Grupa podataka lovišta uključuje podatke o lovištima ustanovljenim u Republici Hrvatskoj, a to su: naziv županije, broj lovišta, naziv lovišta, vlasništvo, tip lovišta, površinu sukladno aktu o ustanovljenju, reljefni karakter i opis granice lovišta.

Ugovori uključuju informacije kao što su klasa, urudžbeni broj, datum potpisa, početak važenja, datum isteka,godišnju naknadu, valutu, pravo lova, broj ugovora, napomenu te lovnogospodarske planove s pripadajućim obrascima.

Partneri se odnose se na naziv, odgovornu osobu, matični broj, OIB, ulicu i kućni broj sjedišta, mjesto sjedišta, ulicu i kućni broj za dostavu, mjesto za dostavu, tip i status partnera, broj telefona i adresu elektroničke pošte. Dok se markice se odnose na podatke za označavanje krupne vrste divljači i prikaz izdatnica.

Kako stoji u pravilniku, pregled i unos podataka omogućen je svakodnevno. Također, Ministarstvu i upravnim tijelima područne (regionalne) samouprave nadležnim za poslove lovstva kao davateljima prava lova omogućen je pregled svih podataka te unos i promjena podataka iz djelokruga svoje nadležnosti.

Lovoovlaštenicima je pak omogućen pregled podataka iz svih njihovih ugovora o pravu lova za koje imaju sklopljene ugovore s davateljima prava lova i unos podataka sukladno članku 12. ovoga Pravilnika.

Lovnim inspektorima Državnog inspektorata omogućen je pregled svih podataka na temelju kojih obavljaju nadzor nad provedbom zakonskih i podzakonskih akata iz nadležnosti lovstva. Javni podaci dostupni su svim pravnim I fizičkim osobama bez naknade.

Savjetovanje je otvoreno do 31.12. ove godine., a pravilnik u cijelosti možete pronaći ovdje.


Tagovi

Javno savjetovanje Lovstvo Pravilnik Evidencija lova Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P