Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 26.07.2022. 11:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Dežanovac

Prezentacija balirke, sijačice i pluga. Što kažu poljoprivrednici?

Ratari koji traže masivne i pouzdane strojeve okupili su se na prezentaciji priključaka marke Pottinger i detaljno ih pregledali.

Foto: Marija Fridrih
  • 3.221
  • 249
  • 1

Užeglo srpanjsko sunce nije smetalo brojnim poljoprivrednicima koji su se okupili u okolici Dežanovca u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, kako bi iz prve ruke proučili nove strojeve za obradu tla.

Na OPG-u Borojević Milan koji se bavi stočarstvom i ratarstvom, održala se prezentacija mehanizacije austrijskog proizvođača Pottinger, koju je organizirala tvrtka Proizvodnja opruga Dežanovac d.o.o. (POD).

Plug, sijačica i balirka izazvale su veliko zanimanje 50-tak poljoprivrednika koji su imali priliku vidjeti sve novitete koji mogu značajno olakšati proizvodnju. Fotoprilog pogledajte ovdje.

Balirka IMPRESS 3130 F pro sastoji se od fiksne komore za okrugle bale 120 cm, te 32 noža za usitnjavanje trave uz široki pick up za travu od 230 cm. Upravljanje njome odvija se kompjuterski iz kabine.

Prva Pottinger balirka prodana u Hrvatskoj

"Balirka je konstruirana na način da je predimenzionirana tako da, iako je deklarirana da može ići brzinom od 15 km/h, testiranja su pokazala da može čak do 20 km/h, a ovo je prva koju je Pottinger razvio zadnjih godina prodana u Hrvatskoj“, kazao je Ivan Ignatovski, direktor tvrtke POD d.o.o.

Sljedeći predstavljeni stroj bila je sijačica za direktnu sjetvu Terrasem V 6000 DZ. Ima 6 metara radnog zahvata, odvojeni spremnik i posebne ulagače za gnojivo.

Ima duple diskaste ulagače potiska 120 kg po komadu. Tehnologija sijanja je u 48 redova od kojih se svaki može zasebno kontrolirati.

"Imamo kratke tanjurače, grubere, plugove, roto-kosu, prekretač, roto-drljaču, sijačicu, a sad evo balirku i sijačicu za direktnu sjetvu. Jako sam zadovoljan prvenstveno s firmom gdje kupujem jer su jako korektni i izađu u susret, nije ono "uzmi samo pa da te se riješimo", zadovoljno je ispričao Milan Borojević, na čijem se gospodarstvu održala prezentacija strojeva.

Sijačica Terrasem V 6000 DZ

Zadnji stroj koji je predstavljen na ovom događanju bio je plug većih dimenzija sa 6 brazdi, sa sistemom hidrauličnog podešavanja radne širine. Namijenjen je traktorima veće snage od 300 konja na više, ističu iz tvrtke POD d.o.o.

"Kupio sam novi plug lani, tanjuraču preklani novu od 3 i pol metra, preklopnu, a ove godine i stroj za zgrtanje sijena. Nemam nikakvih problema ni kvarova, sve radi uredno i zbilja je dobro“, rekao je Branko Hlodik iz Gornjih Sređana.

Pottinger plug sa 6 brazdi i hidrauličnim podešavanjem radne širine

Proizvodnja opruga Dežanovac d.o.o zastupnik je priključaka marke Pottinger, mehanizacije namijenjene poljoprivrednicima koji traže masivne i pouzdane strojeve za obradu tla. Imaju vlastitu proizvodnju traktorskih utovarivača i korpi za stajnjak. Također, pružaju sevis te opskrbu rezervnim djelovima.

Pogledajte video prilog:


Fotoprilog


Tagovi

Proizvodnja opruga Dežanovac Pottinger Sijačica Balirka Plug Ivan Ignatovski Milan Borojević Branko Holdik Poljoprivredna mehanizacija Servis mehanizacije


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.