Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tragedija
  • 05.05.2020. 12:30
  • Krapinsko-zagorska, Jertovec

Prevrtanje traktora uzelo još jedan život, smrtno stradao 64-godišnjak

Uz ovu tragediju, na području iste županije sredinom travnja u prevrtanju traktora smrtno je stradao i 53-godišnjak.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 921
  • 83
  • 0

Prevrtanje traktora odnijelo je još jedan život. Tragedija se dogodila još 28. travnja, oko 13,30 sati u šumi u Jertovcu na području Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Kako su naveli, tijekom sječe stabla, 56-godišnji i 64-godišnji hrvatski državljani pričvrstili su metalnu sajlu za stablo s jedne strane i traktor s druge strane, kako bi stablo oborili u željenom pravcu.

"Tom prilikom 64-godišnjak upravljao je traktorom u naprijed, dok se stablo srušilo u suprotnom smjeru i povuklo traktor koji se prevrnuo. Prilikom prevrtanja poljoprivredni traktor se prevrnuo na tijelo 64-godišnjaka koji je od zadobivenih ozlijeda na mjestu događaja preminuo. Mrtvo tijelo prevezeno je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu", navodi policija. 

Podsjećamo, ovo je drugi smrtno stradali traktorist u travnju na području iste županije. Naime, 11. travnja, oko 16.15 sati u mjestu Grabe, općina Bedekovčina, došlo je do prevrtanja neregistriranog poljoprivrednog traktora, kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita, kojom prilikom je vozač smrtno stradao.

Smrtno stradao u prevrtanju traktora, policija uputila apel vozačima

"Do prevrtanja poljoprivrednog traktora došlo je na način što se 53-godišnjak kretao uzbrdicom nerazvrstane makadamske ceste unaprijed, nakon čega se iz neutvrđenih razloga započeo vozilom kretati u natrag i tom prilikom sletio van kolnika nerazvrstane ceste na travnato - šljunčanu bankinu i zemljanu uzvisinu obraslu visokim i niskim raslinjem, gdje je došlo do prevrtanja poljoprivrednog traktora, a ispod traktora ostao je priklješten vozač koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo", navela je tad policija i uputila apel vozačima traktora.  

Između ostalog, procijenite osobno iskustvo u upravljanju traktorom, ali što je još važnije i iskustvo u obavljanju poslova koje predviđate obaviti. 


Tagovi

Tragedija Prevrtanje traktora Smrtno stradanje Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]