Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća
  • 03.01.2020. 12:00
  • Osječko-baranjska, Beli Manastir

Prevrnuo se kamion s 400 svinja, stotinjak stradalo

Vozač je lakše ozlijeđen, a stotinjak prasadi je uginulo.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL (ilustracija)
  • 3.789
  • 336
  • 0

Kamion koji je prevozio čak 400 svinja prevrnuo se jučer oko podneva na križanju ceste Beli Manastir – Osijek prema Kneževim Vinogradima. Riječ je, neslužbeno doznajemo, o prascima tvrtke Belje plus koji su prevoženi u tovilište te tvrtke u blizini Kopačkog rita, dok je kamion koji se prevrnuo u vlasništvu tvrtke Ricardo. 

Prema onome što je doznao portal baranjainfo, do nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine, a u prevrtanju je vozač zadobio lakše tjelesne ozljede. U prometnoj nesreći stradalo je i stotinjak prasadi. 

Vozač je prevezen u KBC Osijek, a od PU osječko-baranjske doznali su kako se radi o lakšim tjelesnim ozljedama. 

Slična nesreća u kojoj su također prevožene svinje, dogodila se i 2017. godine. Kamion koji je prevozio svinje sletio je tad s ceste između Viljeva i Podravske Moslavine kraj Donjeg Miholjca. Vozač je završio s ozljedama, a brojne svinje nisu preživjele. 

Godinu prije, 2016. godine, u Škrinjarima u općini Sveti Ivan Žabno u Koprivničko-križevačkoj županiji prevrnuo se kamion koji je prevozio krave. U nesreći je jedna osoba ozlijeđena, a nekoliko krava smrtno stradalo. 

Podsjećamo, Fortenova u sklopu koje djeluje i baranjsko Belje, u lipnju 2018. ostala je u stravičnom požaru bez 10.000 svinja i praščića. Požar je tad izbio na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima. Zgrada je, neslužbeno doznajemo, baš kao i tovljenici iz jučerašnje prometne nesreće, bila osigurana te je obnovljena i danas u funkciji. 


Tagovi

Stradale svinje Prometna nesreća Kamion


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).