Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • In memoriam
  • 02.03.2022. 14:25
  • Istarska, Nardući, Vižinada

Preminuo poznati vinar Marijan Arman

Tužan dan za hrvatsko vinarstvo. Iskrena sućut obitelji.

Foto: Facebook/Arman Marijan Wines
  • 1.192
  • 121
  • 0

Preminuo je poznati istarski vinar Marijan Arman, objavila je obitelj tužnu vijest na Facebooku. 

"Dragi prijatelji, u dubokoj tuzi javljamo da nas je nakon teške bolesti napustio naš voljeni tata, naša velika podrška, motivacija i snaga. Neizmjerna ti hvala na svemu, tata. Mirno spi i ne bacilaj", stoji u emotivnoj objavi. 

Ugledni vinar rođen je 1959., a kako je prije nekoliko godina otkrio Željku Garmazu, životni mu interes od početka nije bio isključivo vezan za vino.

"U potpunosti sam se opredijelio za njega kad su nastupila teška vremena i kad sam shvatio da se na krilima brojnih priznanja, koje sam počeo dobivati, mogu i tržišno valorizirati i da se od njih može početi živjeti i raditi biznis", rekao je čovjek kojega su nazivali jednim od istarskih vinarskih "prvoboraca". 

Sa svojom malvazijom, napisao je Garmaz, Marijan Arman bio je prvi Istrijan koji je na velikom natjecanju Vinitaly odlikovan Velikim priznanjem (Gran Menzione) za tu sortu. Gran Menzione osvojio je, i to dva puta, za chardonnay Zlatna vala, a posebno je zanimljivo da je taj veliki uspjeh postigao i s teranom.

S poluslatkim muškatom osvojio je Zagreb i Ljubljanu, a nakon zlatne medalje u glavnom slovenskom gradu, predsjednik krovne svjetske organizacije vinara pozvao ga je da muškat pohrani u pariškom Muzeju vina.

Jedan je i od rijetkih istarskih vinara koji se poigrao sa sauvignonom blancom, a struka je utvrdila da je postigao nemoguće i napravio izvanredno vino.

Iskrena sućut obitelji. 


Tagovi

Marijan Arman In memoriam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs