Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HOP
  • 04.01.2022. 15:00

Pravo na oznaku Hrvatski otočni proizvod dobilo još 78 proizvoda

Na javni je poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU pristiglo 27 zahtjeva otočnih proizvođača koji su kandidirali 86 proizvoda.

Foto: Depositphotos/f2.8
  • 136
  • 42
  • 0

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak donijela je odluku o dodjeli prava na vizualno označavanje proizvoda oznakom "Hrvatski otočni proizvod" (HOP) za 78 proizvoda koje je kandidiralo 23 proizvođača.

Kako navode u priopćenju, trenutno ovu oznaku ima pravo koristiti 320 proizvođača za 1.094 proizvoda s 24 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba i Zlarin) i poluotoka Pelješca.

Naime, javni poziv za dodjelu ove oznake bio je otvoren od 7. do 29. listopada 2021., a na isti je pristiglo 27 zahtjeva otočnih proizvođača koji su kandidirali 86 proizvoda.

Proizvodi su svrstani u četiri kategorije, pri čemu je najviše zahtjeva zaprimljeno u kategoriji primijenjena umjetnost i dizajn – 51 proizvod od 10 otočnih proizvođača.

U kategoriji prehrambeni proizvodi zaprimljeno 18 proizvoda od 12 proizvođača, u kategoriji kemijski proizvodi njih 15 od 3 proizvođača te u kategoriji pića 2 proizvoda od isto toliko proizvođača.

Četiri nadležne tehničke komisije kao stručna tijelo i Savjet projekta vizualnog označavanja proizvoda oznakom "Hrvatski otočni proizvod" pregledali su sve zaprimljene zahtjeve i priloženu dokumentaciju te uputili ministrici Tramišak prijedlog za dodjelu oznake HOP, na temelju čega je ona donijela odluku za njezinu dodjelu novim proizvodima , zaključuje se u priopćenju.

Popis proizvođača i proizvoda koji su dobili ovu oznaku pronađite u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

HOP Hrvatski otočni proizvod Nataša Tramišak Otoci Proizvodi Oznaka


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!