Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 05.05.2020. 14:45
  • Varaždinska, Vinica

Požar na peradarskoj farmi u Vinici

Radilo se o jednom peradarniku farme u kojem je došlo do zapaljenja piljevine na podu koja se koristi za podlogu u tovu purana na farmi, navode iz JVP Varaždin.

Foto: JVP Varaždin
  • 343
  • 22
  • 0

Kolika je materijalna šteta nastala na požaru koji je u u subotu, 2. svibnja oko 21.40 sati u Vinici, izbio na farmi u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Varaždinu, tek će se utvrditi. No, da će biti velika, to je sigurno.

Naime, do požara na peradarskoj farmi, očevidom su utvrdili službenici Policijske uprave varaždinske, došlo je zbog kvara na plinskoj grijalici. "Uslijed navedenog, došlo je do gorenja filtera za zrak i padanja zapaljenih dijelova filtera na suhu piljevinu koja se također zapalila. Požar se nakon toga proširio na pregradne ploče i pojilice koje su djelomično nagorjele.

Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vinica", navodi policija. 

Javna vatrogasna postrojba Varaždin, pak, objavila je da je dojava o požaru na farmi 11 zaprimljena u 21:44 sati.

"Izašli smo sa navalnim vozilom, autocisternom te 7 djelatnika, a istodobno je na požar upućen DVD Vinica i DVD Petrijanec. Dolaskom na mjesto dočekali su nas djelatnici farme koji su već započeli sa gašenjem koliko su mogli jer je već cijeli objekt bio zadimljen. Radilo se o jednom peradarniku farme u kojem je došlo do zapaljenja piljevine na podu koja se koristi za podlogu u tovu purana na farmi. Peradarnik je veličine 100 x 10 metara i trenutno u njemu nije bilo purana. Izvršena je unutarnja navala sa jednim C mlazom vode te je požar ubrzo ugašen, a za gašenje je utrošeno 1.000 litara vode.

Nakon toga otvorili smo vrata na drugom kraju objekta, i izvršili odimljavanje nadtlačnim ventilatorom. Nakon što je sve provjereno i više nije bilo opasnosti od ponovnog zapaljenja mi smo izvršili pospremu i vratili se u postrojbu. U dogovoru sa zapovjednikom DVD-a Vinica i Petrijanec, sa požara je vraćen DVD Petrijanec, a na mjestu su ostali vatrogasci DVD-a Vinica", pojašnjava JVP Varaždin. 


Tagovi

Požar Peradarska farma Tov purana


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs