Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Covid-19
  • 15.01.2021. 09:00

Potpora za poslovanje oštećeno pandemijom - po korisniku najviše 100.000 eura

Šest je mjera u provedbi programa, a odnose se na potpore uzgajivačima goveda u sustavu krava-tele, tovne junadi, krmača, proizvođačima jabuka, mandarina te krumpira.

Foto: Bigstockphoto/Bolbik
  • 3.598
  • 410
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novo savjetovanje s javnošću čija je tema Prijedlog pravilnika o provedbi programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom bolesti Covid-19

Pravilnikom se želi propisati provedba mjera ove vrste potpora, a što se odnosi na uvjete  prihvatljivosti, razdoblje i način podnošenja zahtjeva za potporu, administrativnu kontrolu, isplatu i povrat sredstava. 

Dakle, programom se dodjeljuju potpore za pružanje financijske pomoći primarnim poljoprivrednim proizvođačima koji su se zbog usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom suočili s iznenadnim poslovnim poteškoćama uslijed ukupnih tržišnih poremećaja vezanih uz pad potražnje, a onda te time vezano pad cijena i konačno padom prodaje. 

Šest je mjera u provedbi programa, a odnose se na potpore uzgajivačima goveda u sustavu krava-tele, tovne junadi, krmača, proizvođačima jabuka, mandarina te krumpira. 

Najviši iznos potpore po korisniku iznosi 100.000 eura.

U Ministarstvu su svjesni da su time proizvođači dovedeni u situaciju manjka likvidnosti ili čak potpune nelikvidnosti.

Ističu, potporom se nastoje sanirati pretrpljeni gubici, osigurati likvidnost poljoprivrednih gospodarstava i očuvati razina primarne proizvodnje prije pojave SARS-CoV-2, čime će se posljedično zadržati postojeća razina zaposlenosti, kao i proizvodnja sirovine za prehrambenu i prerađivačku industriju i spriječiti poremećaj u lancu opskrbe hranom

Savjetovanje je otvoreno do: 20.1.2021., a možete mu pristupiti putem ove poveznice.


Tagovi

Program potpora Savjetovanje Primarna proizvodnja Covid-19


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.