Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljo-nova
  • 04.03.2020. 13:50
  • Vukovarsko-srijemska, Županja

Posjeta jedinoj tvornici Deutz-Fahr kombajna u svijetu, onoj u Županji

Tvrtka Poljo-nova d.o.o. je i ove godine, dok radovi u polju još miruju, tradicionalno organizirala posjetu tvornici Deutz-Fahr kombajna u Županji, gdje su posjetitelji imali priliku uživo vidjeti i isprobati one na skladištu

Foto: Poljo-nova
  • 8.334
  • 674
  • 1

Tvrtka Poljo-nova d.o.o. je i ove godine, dok radovi u polju još miruju, tradicionalno organizirala posjetu tvornici Deutz-Fahr kombajna u Županji. Posjeta je organizirana za zainteresirane korisnike iz raznih dijelova Hrvatske, a okupljanje je održano ispred sjedišta tvrtke Same Deutz-Fahr Žetelice d.o.o.

Nakon druženja uz kavu gostima su dobrodošlicu zaželjeli i obratili se s par uvodnih riječi, regionalni manager SDF grupacije Kristjan Dubrović i direktor prodaje Goran Pacak iz Poljo-nove nakon čega je prikazana prezentacija kroz koju ih je vodio Josip Lenić, manager proizvodnje kombajna u Županji.

Cjelokupni proces: od proizvodnje dijelova do sklapanja kombajna

Predstavnici proizvođača istaknuli su da je tvornica u Županji jedina tvornica u svijetu koja proizvodi Deutz-Fahr kombajne te se isti iz Hrvatske isporučuju diljem svijeta. Kroz predavanje posjetitelji su upoznati s povijesnim razvojem tvornice, proizvodnom linijom i aktualnim modelima kombajna. Također, istaknute su najveće investicije u opremu same tvornice te modernizaciju procesa proizvodnje, novi laserski rezači, roboti, kvalitetni ventilacijski sustav i linija bojanja tzv. kataforeza kakva se koristi i u auto industriji, te uz mogućnost uranjanja čitave šasije kombajna pruža najkvalitetniji način zaštite.

dv
Posjetitelji su imali priliku direktno upoznati načine i principe rada u tvornici

"Želimo naglasiti kako je naš Istraživačko-razvojni centar neovisan od ostalih dijelova kompanije te se svi procesi razvoja odvijaju unutar tvornice u Županji. Imamo vrlo uspješnu dugogodišnju suradnju tvornice i Poljo-nove tijekom godine kada su kombajni u punoj eksploataciji i kada je organizirano dežurstvo i postprodajna podrška konačnim korisnicima vezana na promptno izuzimanje rezervnih dijelova i stručne servisne podrške", ističu u Žetelicama. 

Nakon kratkog i ugodnog predavanja krenulo se u razgledavanje tvornice i proizvodne linije. Posjetitelji su imali priliku direktno upoznati načine i principe rada u tvornici uz predstavljanje novih sofisticiranih strojeva i uređaja u radu, a koji proces proizvodnje čine preciznijim, bržim i jednostavnijim. 

"U proizvodnom pogonu predstavili smo cjelokupni proces od proizvodnje dijelova do sklapanja kombajna u cjelinu te postupke završne provjere i testiranja. Posjetitelji su se na licu mjesta mogli uvjeriti da se više od 70% komponenti kombajna proizvodi u samoj tvornici što je naš manager proizvodnje Josip Lenić istaknuo kao vrlo bitno, jer na taj način je u značajnoj mjeri smanjen utjecaj vanjskih čimbenika na kvalitetu. Ostale komponente, koje nije moguće proizvoditi samostalno, nabavljaju se od vodećih svjetskih proizvođača (pumpe, ležaji, stakla, gume...)", naglasili su predstavnici proizvođača.

fdc
Predstavljen im je cjelokupni proces, od proizvodnje dijelova do sklapanja kombajna u cjelinu

C9306 TS je najveći i opremom najbogatiji Deutz-Fahr kombajn

Posjetitelji su imali priliku uživo vidjeti i isprobati kombajne na skladištu. Izloženi modeli kombajna bili su iz serije C5000, C6000, C7000 i C9000. Najviše pozornosti privukao je model iz serije C9000.

"Izloženi model C9306 TS je najveći i opremom najbogatiji Deutz-Fahr kombajn, a svojim karakteristikama i mogućnostima te širokom ponudom opreme odgovara najtežim uvjetima rada i najzahtjevnijim korisnicima. Puni sjaj ovaj model pruža na velikim žetvenim površinama gdje visoki kapaciteti kombajna dolaze do izražaja", naglašeno je od strane predstavnika Poljo-nove. .

dv
Model C9306 TS odgovara najtežim uvjetima rada i najzahtjevnijim korisnicima

Uz stručan tim tehničara i voditelja iz tvornice, posjetitelji su imali priliku saznati detaljne informacije o pojedinim karakteristikama i specifikacijama kombajna te prisustvovati prezentaciji istih. 

Nakon razgledavanja i isprobavanja kombajna, ugodno druženje i posjet tvornici zaključili su uz ručak u obližnjem restoranu, a više fotografija s posjete pogledajte u galeriji ispod teskta.


Fotoprilog


Tagovi

Poljo-nova Deutz-Fahr kombajni Županja Žetelice Posjeta tvornici


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Poljo-nova d.o.o.

Industrijska cesta 34, 10360 Sesvete, Hrvatska
tel: +385 1 2040 280, e-mail: info@poljonova.hr web: http://poljonova.hr/