Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa drva
  • 14.07.2019. 09:00

Posjekao i otuđio stabla bukve i graba vrijedne nekoliko tisuća kuna

Da je ljeto vrijeme kada se nabavljaju drva za ogrjev pokazuju i izvješća policijskih uprava.

Foto: Pixabay/MabelAmber (ilustracija)
  • 688
  • 98
  • 0

Ljeto je vrijeme kada se nabavljaju drva za zimu, no ne čine to svi na pošten način. Naime, 10. srpnja je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 56-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 1. svibnja do 7. srpnja iz šume na području Zadobarja posjekao i otuđio stabla bukve i graba u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. 

Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, nepoznati je počinitelj u razdoblju od 05. do 09. srpnja iz dvorišta u Kaniškoj Ivi ukrao jedan kubni metar drva i to u vrijeme kad vlasnica nije bila kod kuće čime joj je pričinjena šteta od oko 300 kuna.

S druge strane, dok je pošteno pravio drva, mještanin Doljana imao je neugodan susret s eksplozivnom napravom. Policiji je 9. srpnja prijavio da je prilikom izrade drva u šumi nedaleko Šibovca, pronašao eksplozivnu napravu. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je utvrdio da se radi o minobacačkoj mini kalibra 82 mm, zaostaloj iz Domovinskog rata, a koja je izuzeta na siguran i adekvatan način te pohranjena u skladište ubojite opreme do uništenja.

Je li mu gorivo trebalo za otići traktorom u šumu po drva, ne znamo, no ličko-senjska policija zabilježila je da je u vrremenu od 20. lipnja do 8. srpnja 2019. godine u Ćukovcu, u krugu nekadašnje tvornice, nepoznati počinitelj iz dva neregistrirana traktora otuđio 90 litara pogonskog goriva i razni alat, oštetivši 35-godišnjaka iz Ličkog Osika.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava. 


Tagovi

Drva Krađa Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]