Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađe
  • 02.05.2019. 13:30

Posjekao i kući odvukao 231 stablo!

Policijski službenici imali su prilično buran tjedan kada su krađe poljoprivrednih dobara u pitanju. Na popisu se našlo i djelo iz domene gospodarskog kriminala...

Foto: Pixabay/ramboldheiner (ilustracija)
  • 632
  • 69
  • 0

Janjci, sadnice jabuka, betonski stupovi s njiva, ali i stabla drveća našla su se na meti kradljivaca diljem Lijepe naše. Naime, kako je priopćila Policijska uprava zadarska, s prošlog četvrtka na petak u Murvici, nepoznati počinitelj je iz štale u vlasništvu 66-godišnjakinje otuđio tri janjeta. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

Kako navodi PU bjelovarsko-bilogorska, u razdoblju od 08. do 14. travnja, nepoznati počinitelj je iz voćnjaka u blizini Grabovnice ukrao oko 800 sadnica jabuka različite sorte te na taj način oštetio trgovačko društvo za 24 000 kuna.

U razdoblju od 01. veljače do 29. travnja, u Gornjoj Vrijesci, nepoznati počinitelj je s ograde njive ukrao 14 komada betonskih stupova visine 2 metra i 36 metara armaturne mreže visine 1 metar. Po izjavi vlasnika nastala šteta iznosi 1100 kuna.

Na području sisačko-moslavačke policijske uprave, pak, zbog krađe počinjene na štetu 74-godišnjaka kazneno je prijavljen 63-godišnjak. "Njega se sumnjiči da je u protekle dvije godine u 74-godišnjakovoj šumi u Dugom Selu Lasinjskom, općina Gvozd, posjekao i radi prodaje odvukao na svoju adresu prebivališta ukupno 231 stablo hrasta, bukve, graba, bagrema i kestena. Materijalna šteta iznosi 67.815 kuna", navodi policija.

Mjesto među policijskim vijestima našao je i vlasnik OPG-a i poljoprivrednog obrta. Naime, kako navodi Policijska uprava zadarska, policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je počinio više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

"Sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva, te kao vlasnik OPG-a i poljoprivrednog obrta, tijekom 2016 i 2017.godine pribavio preko 200 krivotvorenih računa, koje je potom u trgovačkom društvu, OPG-u i poljoprivrednom obrtu knjižio kao pravovaljane, a potom je sastavljanjem poreznih prijava neistinitog sadržaja umanjio porezne obveze za iznos od preko 177.000, 00 kuna. Protiv 49-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela utaje poreza i carine, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i krivotvorenja isprave", stoji u objavi.

Da mine i dalje prijete pisali smo prošli tjedan, a ponovilo se iznova. Dana 26. travnja 2019. godine, prilikom obrade oranice pronađena je neeksplodirana artiljerijska granata iz drugog svjetskog rata koju je zbrinuo policijski službenik krapinsko-zagorske policijske uprave za protueksplozijsku zaštitu.


Tagovi

Krađa Janjad Šuma Krivotvoreni računi Sadnice Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).