Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razmjena iskustava
  • 15.11.2015. 17:40

Porez na repromaterijal ih dijeli!

U organizaciji Hrvatske poljoprivredne komore, skupina francuskih poljoprivrednika posjetila je općinu Nova Kapela.

Foto: HPK
  • 750
  • 111
  • 0

U mjestu Siće u općini Nova Kapela u Brodsko-posavskoj županiji održana je sjednica Upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore na kojoj su boravili i predstavnici poljoprivredne komore iz departmana Haute-Loire koji se nalazi u regiji Auvergne na jugoistoku Francuske.

Domaćini su gostima iz Francuske omogućili obilazak nekoliko poljoprivrednih gospodarstava, među kojima i ono Antuna Vrakića, koje je široj javnosti postalo poznato nakon što je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ovoga ljeta, vozeći se u njihovu kombajnu, simbolično označila početak žetve.

Razmjena iskustava francuskih i hrvatskih farmera

Francuski poljoprivrednici u Brodsko-posavskoj županiji.

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić kazao je kako su, zahvaljujući slavonskim obiteljskim gospodarstvima, gosti iz Francuske imali prilike uživati u domaćim specijalitetima, ali i porazgovarati s našim poljoprivrednicima. Zaključeno je, kako i francuski poljoprivrednici imaju razne probleme, no puno manje od hrvatskih. Prema riječima Antuna Vrakića koji je ujedno i predsjednik regije Istočna Hrvatska, Hrvatske poljoprivredne komore, dovoljno je uzeti u obzir činjenicu da je porez na repromaterijal kod nas 13%, a u Francuskoj nama nevjerojatnih samo 1%.

Foto: HPK


Fotoprilog


Tagovi

Siće Nova Kapela Brodsko-posavska županija Hrvatska poljoprivredna komora Departman Haute-Loire Auvergne Francuska Antun Vrakić Kolinda Grabar-Kitarović Kombajn Žetva Matija Brlošić Domaći specijaliteti Repromaterijal Porez


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/