Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požari
  • 07.07.2022. 09:00

Ponovo požari na poljima u Slavoniji - izgorjeli kombajn, balirka i pšenica

Izgorjeli su do neprepoznatljivosti. Vatrogasci su imali pune ruke posla, a štete su velike.

Foto: Facebook/DVD Pleternica
  • 2.381
  • 200
  • 0

"U 14:46 sati dojava centra 112 o požaru kombajna i žita", napisali su iz DVD Pleternica na Facebook-u, dijeleći fotografije mjesta incidenta.

Požar se dogodio na lokaciji između Pleternice i Resnika, a osim kombajna izgorjelo je i oko dva hektara žitarica. Stradalih, srećom, nije bilo.

Kako je objavila Policijska uprava požeško-slavonska, požar je na kombajnu u vlasništvu trgovačkog društva iz Kutjeva, u srijedu 6. srpnja, oko 14.30 sati, izbio uslijed kvara na motoru i pregrijavanja te prelaska topline na plastični spremnik goriva.

"Nakon čega se proširio na poljoprivrednu površinu kojom prilikom je izgorio hektar pšenice i hektar strništa", naveli su. 

Šteta je velika (Foto: Facebook/DVD Pleternica)

Vatrogasci su u objavi na društvenoj mreži napisali da su na teren izašli vozilima Mercedes, AC Mercedes i ŠV Mercedes sa sedam vatrogasaca i još njih šest u pričuvi. Pomogli su im i vatrogasci DVD-a Gradac i Buk.

Nešto kasnije, dodaje policija, oko 21.30 sati u blizini mjesta Komarovci, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru kojom prilikom je izgorjela suha trava i strnište.

Šteta 80 tisuća kuna

Kako je objavila Policijska upava osječko-baranjska između Kešinaca i Vrbice u polju "Moknice" u utorak oko podne 21-godišnjak je traktorom i radnim strojem vršio baliranje slame.

"Tijekom baliranja došlo je do zapaljenja radnog stroja koji je u potpunosti izgorio zajedno sa 250 m2 strništa", navode u objavio.

Zapalilo se i 250 m2 strništa (Foto: Facebook/DVD Kešinci)

Očevid je obavio inspektor zaštite od požara u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Đakovo.

Kako kažu iz policije, utvrđeno je da je do požara došlo zbog tehničke neispravnosti električnih instalacija. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 80 tisuća kuna.

Obustava željezničkog prometa

U utorak je zbog požara na otvorenoj površini bio je zaustavljen i željeznički promet na dva sata. Naime, na području općine Garčin nepoznati je počinitelj palio biljni otpad uz prugu, a vatra se zbog vjetra proširila na drvene pragove, objavila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Visoke temperature, suša, kvarovi na strojevima i neodgovornost pojedinica krivi su za sve češće pojave požara na našim poljima.

Spriječimo ovakve prizore (Foto: Facebook/DVD Kešinci)

Ovih je dana izgorjelo i 14 hektara ječma zbog iskrenja iz kombajna, gorjele su i bale, polje pšenice i to kako piše policija, zbog opuška cigarete, a gorjela je i farma u Dalmaciji.

Požar u žetvi: Postavite iskrolovce, nosite S aparat, osigurajte traktor s plugom

Ovo je još jedan tjedan u nizu u kojem su naši vatrogasci imali pune ruke posla. Spriječimo ono što možemo i pridržavajmo se njihovih uputa.


Fotoprilog


Tagovi

Požari Izgorio kombajn Izgorjela balirka Vatrogasci Policija


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.