Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU fondovi
  • 07.07.2022. 09:30
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Policija pozvonila na vrata bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića

Dvije osobe uhićene su u Hrvatskoj zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti, objavio je Ured europskog javnog tužitelja (EPPO)

Foto: PIXSELL/Emica Elvedji
  • 1.484
  • 556
  • 0

Policijski istražitelji rano su jutros pozvonili na vrata bivšeg ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića u Virovitici.  

Kako je objavila Hina, nagađa se da je riječ o istrazi europskog tužitelja pokrenutoj zbog poticaja koju je dobio za svoju vinariju ili zbog ugovora koje je potpisao u vrijeme kada je bio ministar regionalnog razvoja i fondova EU.

Tolušić je, podsjećaju, obuhvaćen i istragom o dodjeli poticaja pokrenutoj nakon uhićenja ministra Darka Horvata. U toj je istrazi suosumnjičen i bivši potpredsjednik vlade Boris Milošević koji bi danas trebao biti ispitan u Uskoku.

U međuvremenu je Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), objavio da su dvije osobe uhićene u Hrvatskoj zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti

"U suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodimo hitne dokazne radnje danas, 7. srpnja", napisali su. 

O Tolušićevoj vinariji se već dugo priča, "potpuno je zakonito" rekla je 2020. ministrica

Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija.

Kažu i da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.

Na udaru OLAF-a bivši ministar poljoprivrede?

Podsjećamo, Tolušić je u lipnju dao iskaz u USKOK-u vezano za aferu Aladrović-Milošević.


Tagovi

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) Uhićenja Tomislav Tolušić APPRRR Natječaji


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]