Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Asocijacija za ruralni razvoj
  • 27.10.2016. 15:00

Podsticaji barem 6% domaćih budžetskih prihoda

Asocijacija za ruralni razvoj nastavlja zagovaračku kampanju kako bi u Budžetu RS za 2017. obim sredstava za podsticaje za razvoj poljoprivrede i sela bio minimalno 6% domaćih budžetskih prihoda.

Foto: Asocijacija za ruralni razvoj
  • 176
  • 8
  • 0

Asocijacija za ruralni razvoj nastavit će intenzivno provoditi u narednih dva mjeseca aktivnosti zagovaračke kampanje kako bi u Budžetu Republike Srpske za 2017. omogućili da obim sredstava predviđen za podsticaje za razvoj poljoprivrede i sela bude minimalno 6% domaćih budžetskih prihoda, kako je to Zakonom i definisano.

Zaključak je to sastanka koji je Asocijacija za ruralni razvoj održala sa predstavnicima krovnih udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Republike Srpske i Zadružnim Savezom RS.

Ciljevi zagovaračke kampanje su sljedeći:

  • Minimalni iznos podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela mora da bude 6% domaćih budžetskih prihoda, kako je to i predviđeno Zakonom o obezbjeđenju i usmjeravanju sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede i sela,
  • Podsticajna sredstva treba adekvatno raspodjeliti kako za direktnu podršku proizvodnji tako i za podršku investicionim ulaganjima. Prijedlog raspodjele agrarnog budžeta treba donijeti uz aktivno učešće svih zainteresovanih strana.
  • Isplata podsticaja treba biti redovna u zakonom i drugim aktima predviđenim rokovima.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske, članovi upravnog odbora Zadružnog Saveza i predsjednik Odbora pčelara i proizvođača pčelarske opreme pri Područnoj privrednoj komori Banja Luka.

U narednom periodu ARD će nastaviti da za ovu kampanju prikuplja pisma podrške od što većeg broja udruženje poljoprivrednih proizvođača i zadruga iz Republike Srpske i organizovati niz javnih događaja, zaključeno je na sastanku.

Foto: Asocijacija za ruralni razvoj


Tagovi

Asocijacija za ruralni razvoj Budžet RS Podsticaji Isplata


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

61


Glasova: 27

Da 44,3%

Glasova: 24

Ne 39,3%

Glasova: 10

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,4%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas