Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam zadruge hrvatskih branitelja
  • 29.06.2017. 16:30

Plodovi braniteljskih zadruga na sajmu u Osijeku

U sklopu obilježavanja 26 godina od osnutka 106. Osječke brigade Zbora narodne garde odnosno Dana osječkih branitelja, održan je Sajam zadruga hrvatskih branitelja.

  • 1.276
  • 85
  • 0

Sajam zadruga hrvatskih branitelja održan je već šestu godinu zaredom u Osijeku, 28. lipnja u sklopu obilježavanja 26 godina od osnutka 106. Osječke brigade Zbora narodne garde Republike Hrvatske odnosno Dana osječkih branitelja.

Oko 30, većinom poljoprivrednih proizvođača, izložilo je proizvode pod šatorima Ministarstva hrvatskih branitelja u organizaciji sa tvrtkom Pago.com kao znak vidljivosti. U prostorijama Županijske vijećnice održan je i Okrugli stol o braniteljskim zadrugama te o iskustvima i mogućnostima financiranja njihovih projekata.

Od 465 braniteljskih zadruga, polovica su poljoprivredne

"Imamo 50% Zadruga hrvatskih branitelja koje su poljoprivredne zadruge. Iznimno nam je zanimljiv Program ruralnog razvoja, te posebno mjera 4 i nove aktivnosti ministarstva hrvatskih branitelja koje će se raditi, a vezane su uz društveno poduzetništvo i tu nas čekaju dosta velika sredstva. No ukoliko naši korisnici nemaju informacije teže će i doći do tih sredstava, a ovo je na neki način prigoda da im se pruže informacije, a i da im se objasne neke stvari što se tiče procedura i onoga što će se financirati", rekao je upravitelj Referalnog centra 2 za zadruge hrvatskih branitelja Ministarstva hrvatskih branitelja Dalibor Bajči.

Državna tajnica Nevenka Benić naglasila je da Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi program stručnog osposobljavanja i zapošljavanja s ciljem zapošljavanja branitelja i resocijalizacije njih i djece stradalih.

"Jedna od najznačajnijih mjera je mjera poticanja zadrugarstva. Uz financijsku potporu koju dajemo zadrugama potičemo organiziranje sajmova i okruglog stola. Raspravljamo o temama vezanim uz poduzetništvo i zadrugarstvo, a i uvijek nastojimo ta događanja povezati s obljetnicama vezanima uz Domovinski rat. Zadovoljstvo nam je već tradicionalno biti ovdje u Osijeku na Dan Osječkih branitelja i organizirati sajam koji je slično organiziran i u Kninu povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana Oružanih snaga", rekla je Benić.

Nacrt prijedloga Zakona braniteljskih zadruga

Raduje je, dodala je, odaziv braniteljskih zadruga kojih je u Republici Hrvatskoj 465 i financijski su poduprijeti od strane ministarstva, te činjenica da građani grada Osijeka imaju priliku upoznati se s njihovim proizvodima i uslugama.

"U ovih godinu dana smo intenzivno radili na nacrtu prijedloga Zakona zadruga hrvatskih branitelja i članovima njihovih obitelji gdje se u javnoj raspravi daje naglasak na nezaposlenim braniteljima i onima koji nemaju primanja kroz uvođenje novčanih naknada, ali i kroz druge mjere kojima ćemo nastojati pomoći njima i njihovoj djeci kroz poduzetništvo, zapošljavanje i samozapošljavanje", zaključila je.


Fotoprilog


Tagovi

106 Osječka brigada Dan osječkih branitelja Sajam zadruge hrvatskih branitelja


Autorica

Helena Mašaberg

Više [+]

Helena je diplomirani agronom (studij bilinogojstva smjer - zaštita bilja), a hobi joj je pisanje dobrih priča!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]