Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pipelife
  • 03.01.2023. 16:30

Pipelife: Što je važno pri odabiru sustava za navodnjavanje?

Kako su ekstremni vremenski uvjeti sve češća pojava, predviđanje kvalitete i prinosa usjeva postaje sve teže za poljoprivrednike širom Europe - čak i kada su u pitanju vrste usjeva koje su poznate kao vrste s visokim prinosom.

Foto: Pipelife
  • 784
  • 96
  • 0

Rast biljaka je osnova naše egzistencije, s toga je stvaranje povoljnih uvjeta za njihov uzgoj vrlo važno. Glavni izazov je nadoknaditi razdoblje s premalo vode i iskoristiti one s previše. Ulaganje u izgradnju sustava za navodnjavanje može smanjiti učinak suše, razvoj bolesti i povećati prinose na imanju.

Izbor u mikronavodnjavanju?

Kako taj izbor nije lak, neophodna je pomoć u pronalaženju idealnog sustava za navodnjavanje i drenažu za upotrebu u poljoprivredi ovisno o potrebama i zahtjevima naše proizvodnje, ističu iz tvrtke Pipelife.

Moderan sustav navodnjavanja za bolju kvalitetu sadnica

"Mikronavodnjavanje predstavlja ravnomjerno i precizno navodnjavanje biljaka. Svrha uvođenja ovakvih sustava je stvaranje savršenih okolnosti za uzgoj biljaka, čime ravnomjerno raspoređujemo hranjive tvari i vlagu, povećavamo prinos i smanjujemo potrebe za radnom snagom i troškove", kažu i dodaju da je s adekvatnim sustavom za mikronavodnjavanje, uz ujednačenost navodnjavanja i iskorištenost parcele, moguće dovesti prinose do maksimuma.

Sistemska rješenja

Pipelife u svom asortimanu proizvoda nudi DT traku kap po kap s integriranim labirintom, laserski rezanu koja se prvenstveno primjenjuje u povrćarstvu, FDL traku kap po kap s mikro i midi kapaljkama - odgovara praktično svakom usjevu ili povrću koje se uzgaja u redovima. Zatim, FDP crijevo kap po kap s PC kapaljkama s dva nezavisna filtera koje se koristi na nagnutom terenu i padinama, a također se mogu koristiti i za podzemno navodnjavanje - subirigacija SDI.

Navodnjavanje orošavanjem - raspršivačima za usjeve krumpira i kupusa

"Navodnjavanje orošavanjem - raspršivačima, preporučuje se za usjeve i biljke koje najbolje uspijevaju kada se zalijevaju kišenjem, primjerice, krumpir i kupus kod povrća. Brzo i lako spajanje pomoću brze kopče osigurava uštedu u vremenu pri postavljanju i uklanjanju sustava. Naši raspršivači visokih performansi osiguravaju ravnomjernu i preciznu distribuciju vode koja je slična prirodnoj kiši."

Ovisno koji sustav odgovara vašim zahtjevima i potrebama, Pipelife nudi tri različita sistemska rješenja u okviru navodnjavanja.

"Mobilni PE sustavi za navodnjavanje raspršivačima koji sadrže pumpnu jedinicu, glavni cjevovod i laterale koji mogu biti izmješteni. Zatim, polumobilni PE sustavi za navodnjavanje raspršivačima - pumpna jedinica i glavni cjevovod su fiksni, laterali se mogu pomicati. Onda, fiksni PE sustavi za navodnjavanje raspršivačima - pumpna jedinica, glavni cjevovod i laterali se ne mogu izmještati", ističu.

Predznanje pri izboru sustava

Primjena sustava treba osigurati da u svako vrijeme biljka dobije potrebnu količinu vode, dopunjavanjem prirodnih izvora vode.

"Zato je potrebno znati: kolika je dnevna potreba biljke za vodom - ovisi od vrste biljke koju uzgajate, tipa zemljišta, izvora i kvalitete vode kojim navodnjavate, kako biljka usvaja vodu i hranjive tvari, klima na terenu."

Stručnjaci dizajn sustava za navodnjavanje navedene tvrtke prilagođavaju specifičnim zahtjevima i uvjetima na terenu, uz usluge nadzora i savjetovanja u svim fazama projekta.

Prilagođavanje specifičnim zahtjevima i uvjetima na terenu

"Ako niste sigurni koji sustav izabrati, možete računati na našu podršku kroz sve faze vašeg projekta - od planiranja, preko dizajna do instalacije. Svi elementi, uključujući i pumpu, opremu za filtriranje, fertirigaciju i automatizaciju do cjevovoda za glavne, sekundarne i bočne vodove, Pipelife isporučuje odmah", uvjeravaju.

Dodaju da će nakon puštanja instalacije za navodnjavanje u rad, osigurati i podršku nakon prodaje i jamstvo na rezervne dijelove u trajanju od 24 mjeseca.

Želite li informativnu ponudu za navodnjavanje, ispunite obrazac:


Tagovi

Sustav za navodnjavanje Suša Mikronavodnjavanje Orošavanje Kišenje Dizajn sustava Pipelife


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

PIPELIFE HRVATSKA

Prosinačka 7, 10431 Kerestinec, Sveta Nedelja, Hrvatska
tel: +385 99 543 6468, e-mail: davor.gajsek@pipelife.com web: https://www.pipelife.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]