Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 24.02.2021. 13:30
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Petrokemija prošle godine ostvarila dobit od 267 milijuna kuna

Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki, neto dobit za 2020. iznosi 294 milijuna kuna u usporedbi s neto dobiti od 209 milijuna kuna u 2019. godini.

Foto: Petrokemija d.d. Kutina
  • 188
  • 83
  • 0

Petrokemija d.d. je u prošloj godini ostvarila neto dobit u iznosu od 267 milijuna kuna, u odnosu na 141 milijun kuna neto dobiti u istom razdoblju prethodne godine, priopćili su iz tvrtke.

"Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki, neto dobit za 2020. iznosi 294 milijuna kuna u usporedbi s 209 milijuna kuna u 2019. godini“, navode.

Treba, kažu, istaknuti kako pandemija Covid-19 nije imala negativan utjecaj na potražnju za mineralnim gnojivima zbog očekivane neelastičnosti potrošnje hrane i poljoprivredne proizvodnje. Proizvodnja mineralnih gnojiva radila je stabilno, dok je logistika djelovala uz manje poremećaje u lancima opskrbe.

Također, na poslovanje Grupe pozitivno je utjecala i znatno niža cijena prirodnog plina, kao i implementirane mjere efikasnosti u prethodnim razdobljima.

Podsjećamo, tvrtka je planirala remont tijekom ljeta 2020., međutim kao posljedica pandemije termin je prebačen na siječanj 2021. zbog nemogućnosti pojedinih dobavljača da dostave rezervne dijelove unutar inicijalno planiranih rokova i zbog tada važećih restrikcija putovanja.

Poslovodstvo, ističe predsjednik Uprave Davor Žmegač, pažljivo promatra razvoj situacije vezano uz Covid i provodi relevantne preporuke HZJZ za očuvanje zdravlja i sigurnosti zaposlenih u Petrokemiji.

"Kontinuirano radimo i na procjeni učinaka pandemije na poslovanje Društva. Dobri rezultati iz prošle godine osiguravaju nam stabilnost poslovanja u narednom razdoblju te podlogu za razvojne projekte“, poručio je Žmegač.


Tagovi

Petrokemija d.d. Dobit Potražnja Mineralna gnojiva Remont


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo