Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 20.03.2020. 11:00
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Petrokemija: Opskrba sirovinama dostatna je za planiranu proizvodnju

Uprava tvrtke vjeruje kako bi se poslovanje, unatoč epidemiji, u sljedećem kratkoročnom razdoblju trebalo odvijati bez značajnijih proizvodnih, komercijalnih ili financijskih poremećaja.

Foto: petrokemija.hr
  • 405
  • 99
  • 0

Petrokemija d.d., vezano uz situaciju oko epidemije koronavirusa, za sada posluje u skladu s redovnim mjesečnim planovima poslovanja, navodi se iz ove tvornice.

"Kako smo tvrtka koja je značajno i konstanto međunarodno umrežena, procijenjeno je da je zbog takvog organizacijsko-tehnološkog i prodajnog sustava kompanija izložena rizicima vezanim uz epidemiju koronavirusa te u proteklom razdoblju slijedi sve upute nadležnih državnih institucija. Sukladno navedenoj procjeni rizika Petrokemija d.d. je počevši od 18. ožujka prešla na planirani i utvrđeni sustav rada u kriznim okolnostima vodeći brigu zaštiti radnika i kupaca, te o urednom ispunjavanju svih preuzetih obveza.

Tvrtka određene rizike očekuje u sustavu međunarodne logistike, ali situacija je za sada pod kontrolom i radi se na njihovu smanjenju", objašnjavaju. 

Dodatno, kažu, prema trenutno raspoloživim informacijama i procjenama, Uprava tvrtke vjeruje kako bi se poslovanje u sljedećem kratkoročnom razdoblju trebalo odvijati bez značajnijih proizvodnih, komercijalnih ili financijskih poremećaja.

"Opskrba sirovinama dostatna je za planiranu proizvodnju u narednom razdoblju, sva postrojenja rade normalno, a sustav rada prilagodio se mjerama za poslovanje u uvjetima krize. Što se tiče otpreme gotovih proizvoda, sve potrebe za sezonu koja je u tijeku bit će uredno isporučene te se procjenjuje kako će zaliha gotovih proizvoda i proizvodni proces koji je u tijeku osigurati podmirenje planiranih potreba u potpunosti na prioritetnom domaćem i većini izvoznih tržišta uvažavajući prethodno navedene rizike", naglašavaju iz Petrokemije. 

Zaključno, stoji u priopćenju, tvrtka će kontinuirano komunicirati sve značajnije poslovne i sigurnosne događaje u kontekstu aktualnih okolnosti u Republici Hrvatskoj i EU.


Tagovi

Petrokemija Koronavirus Opskrba sirovinama


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]