Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonija 2030.
  • 11.12.2021. 13:25

Petir: Hrvatskoj treba zaokret u dodjeli poljoprivrednih potpora

Kako će izgledati Slavonija na koncu ovog desetljeća? Odgovore tražimo od onih koji nose važan dio njenog identiteta i ekonomije – proizvođača hrane, te vodećih domaćih stručnjaka.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 1.693
  • 312
  • 1

Na pragu smo novog programskog razdoblja Zajedničke poljoprivredne politike EU. Što nas na tom putu čeka s aspekta boljih poljoprivrednih praksi, održivosti proizvodnje i ispunjenja klimatskih ciljeva, saznajemo od vodećih domaćih stručnjaka.

Razgovarali smo s Marijanom Petir, predsjednicom Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora. Ona kaže da moramo promijeniti svoje obrasce ponašanja, poslušati što poljoprivrednicima treba i u skladu s tim djelovati na nacionalnoj razini. 

Pet milijardi eura osiguranih za buduće programsko razdoblje, moramo koristiti pametno i racionalno, kaže ona, te dobiti dodanu vrijednost naših proizvoda. "Svatko će se baviti proizvodnjom koja ima smisla, za koju ima znanja i koja je dohodovna, ali proizvodnju treba unaprijediti te napraviti prijenos znanja“, kaže Petir.

Pogledajte video:

 

Više o ovoj i drugim temama, doznat ćemo uskoro na konferenciji "Slavonija 2030. iz perspektive poljoprivrednika“ koja je dio serijala događaja Europske komisije o budućnosti Europe.

Prijenos događaja možete pratiti 16. prosinca 2021. uživo putem interneta od 10:30 na YouTube kanalu i društvenim mrežama Agrokluba.

Online konferenciju “Slavonija 2030 iz perspektive proizvođača hrane” organiziraju Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Agroklub, informacijski sustav u poljoprivredi uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Događaj sponzoriraju tvrtke Petrokemija d.d. iz Kutine te Jerković d.o.o. iz Koške. 


Tagovi

Marijana Petir Hrvatski sabor Odbor za poljoprivredu ZPP EU Slavonija 2030 Conference on the Future of Europe


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Slavonija 2030

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr web: https://www.agroklub.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo