Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj kanabisa
  • 24.02.2023. 18:00

Paragvaj organizirao festival žetve marihuane

Zemlja poznata po krijumčarenju droge, a poljoprivrednici očekuju legalizaciju uzgoja.

Foto: Depositphoto/piccaya
  • 176
  • 37
  • 0

Poznat po krijumčarenju droge, Paragvaj je tu situaciju pokušao okrenuo u svoju korist. Organizirali su festival žetve marihuane, piše Reuters. Nade lokalnih farmera fokusirane su na legalizaciju koja će im omogućiti da uzgajaju biljku za medicinsku upotrebu.

Stotine posjetitelja došlo je u ruralnu zajednicu Aguerito, u istočnom Paragvaju, na "turneju kanabisa". Posjetili su proizvođače koji rade poluilegalno. U ovoj južnoameričkoj državi je od 2017. godine legalan kanabis za medicinsku upotrebu, ali mora biti uvezen. Lokalni uzgoj nije odobren.

Očekuju legalizaciju

Domaćini manifestacije su bili poljoprivrednici koji se nadaju da će festival privući pažnju zakonodavaca i ohrabriti ih da podrže novi zakon za pomoć malim farmama.

Krajem 2022. godine u Kongresu je predstavljen Nacrt zakona koji ima za cilj regulirati industriju koja se razvija, od sjemena do prodaje. Očekuju da će zakon biti usvojen.

"Već je bilo marihuane u ovom području kada smo ovdje prije 32 godine, ali smo se bojali raditi s tim. Nismo ni razgovarali o tome. Bio je to samo korov", rekao je farmer Eulalio Lopez.

Prilika koja se ne propušta

Samo nekoliko laboratorija uvozi kanabis u Paragvaj za legalnu medicinsku upotrebu, ali ga prodaju po previsokim cijenama, rekao je Jorge Rolon, pravni savjetnik farmera.

"Naša zemlja ima ogroman potencijal. To je prilika koju Paragvaj ne može propustiti", smatra Rolon.


Tagovi

Paragvaj Kanabis Uzgoj kanabisa Festival kanabisa


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!