Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 10.04.2020. 12:55
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac, Bjelovar

Pandemija je odgodila manifestaciju, ali na Bjelovarskom sajmu je - radno

Uz poštivanje svih mjera Nacionalnog stožera u tijeku su radovi na uređenju dodatnog izložbenog prostora. Kad pobijedimo virus, Bjelovarski će sajam izlagače i posjetitelje dočekati s većim, uređenim prostorom, kaže direktor Davorin Posavac.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
  • 548
  • 44
  • 0

Premda je pandemija koronavirusa odgodila 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, na prostoru u Gudovcu je - radno. Posljednjih se tjedana obavljaju zacrtani planovi uređenja novog izložbenog prostora. 

"Upravo su završeni elektro radovi. Poštujemo odredbe Nacionalnog stožera civilne zaštite te se i planirano uređenje odvija na način da bude što manje socijalnog kontakta. Sporije je, ali sigurnije pa kad se jedan posao završi, kreće drugi. Sad nam slijedi asfaltiranje", otkriva nam direktor Bjelovarskog sajma, Davorin Posavac

Dodatnih 10.000 četvornih metara otvorenog prostora

Naime, trenutno su u završnoj fazi uređenja 10.000 četvornih metara novog izložbenog, otvorenog prostora. Zemljani radovi su već završeni, postavljene su nove instalacije, priključci za vodu i struju te bandere s rasvjetom. Jednom kad pandemija završi, čemu se svi nadamo, izlagače i posjetitelje dočekat će veći prostor, uz kojega se uređuje i šetnica. 

Izlagače će nakon završetka pandemije, sajam dočekati s dodatnih 10.000 m2 otvorenog prostora (Foto: D. Posavac)

"Naravno da je teško prognozirati kad bi se mogao održati odgođeni sajam jer međunarodni smo, što znači da moramo gledati i širu sliku. Pobijedimo li u Hrvatskoj, kakva će situacija biti i u drugim zemljama. No, ako to bude i najkasnije na jesen, bit ćemo sretni da možemo dočekati izlagače u većem, uređenom prostoru. Imamo šansu ove godine. Možda ćemo imati priliku održati ga prije ljeta, vidjet ćemo. Najbitnije je da pobijedimo taj virus. Dotad činimo sve što možemo da bi sajam bio još ugodniji za naše izlagače i posjetitelje", dodaje direktor. 

Dakako, održavanju sajma, osim nastavka tradicije, nadaju se i zbog financijske situacije jer dosad nisu zaprimili nikakva sredstva, a imaju ograničene mogućnosti prijaviti se na trenutno objavljene potpore Vlade. 

Dio prostora postao karantena za vozače kamiona 

"S obzirom na prethodno pozitivne postignute poslovne rezultate, Bjelovarski sajam će i nadalje, do održavanja Jesenskog sajma, samostalno servisirati svoje financijske obveze", kaže direktor dodajući da je ovaj, odgođeni Proljetni sajam trebao biti dosad najveći odnosno prijavljen je najveći broj izlagača ikad. 

Inače, temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije na prostoru ove tvrtke organizirana je karantena za vozače kamiona.

Bjelovarski sajam postaje mjesto karantene vozača kamiona

Vanjski dio sajamskog prostora odnosno ograđeni parkirališni prostor ustupljen je Stožeru i dodatno opremljen odgovarajućim sanitarnim čvorom odnosno eko WC kabinama. Osim toga, osigurana je voda za potrošnju i osobnu higijenu, a prostor osiguran od strane zaštitarske službe 24 sata dnevno. Na raspolaganju je od petka od 12 sati do ponedjeljka do 12 sati.

"Želimo izraziti vjerovanje da će ova ugroza uslijed koronavirusa što prije proći i ovom prilikom čestitam svima sretan i blagoslovljne Uskrs", zaključuje Davorin Posavac. 


Tagovi

Bjelovarski sajam Uređenje prostora Davorin Posavac Sajam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P