Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 12.09.2022. 16:30
  • Osječko-baranjska, Jagodnjak

Palio suhu travu, zapalio polje kukuruza

Ovakvim nepromišljenim radnjama građani mogu počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, upozorava ponovno policija.

Foto: Depositphotos/ ZoranKomparPhotography (ilustracija)
  • 498
  • 52
  • 0

Više od pola katastarskog jutra kukuruza izgorjelo je u požaru koji je izbio 7. rujna oko 12.30 sati u polju kod Jagodnjaka.

Kako je objavila Policijska uprava osječko-baranjska, 77-godišnjak je palio suhu travu, a vatra se proširila na polja kukuruza.

Požar su uglasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Belog Manastira i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jagodnjak, a vlasnicima 23-godišnjaku i 70-godišnjaku nastala je materijalna šteta oko 7.000 kuna.

Protiv 77-godišnjaka slijedi Prekršajni nalog.

Iz policije ponovno upozoravaju građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare.

"Apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112", stoji u objavi.

Kažu i da osim toga, ovakvim nepromišljenim radnjama građani mogu počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, za koje se može izreći kazna zatvora do tri godine ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, ovisno o posljedicama.


Tagovi

Požar Polje kukuruza Policija Vatrogasci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]