Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 11.10.2018. 16:30

Palio strnište pa zapalio susjedno neobrano polje kukuruza

Vlasnik zbraja štetu, a policija je zabilježila još jedan požar na gotovo istom mjestu.

Foto: Bigstockphoto/ZoranKompar
  • 1.134
  • 69
  • 0

Dva požara, u kratkom razdoblju, pogodila su područja nedaleko mjesta Novi Bešinci u Požeško-slavonskoj županiji. Kako navodi policija, u razdoblju od 5. do 9.  listopada 2018., nedaleko mjesta Novi Bešinci, nepoznati počinitelj zapalio je strnište na okolnom zemljištu, nakon čega se požar proširio na zemljište s neobranim kukuruzom u vlasništvu 21-godišnjaka, pri čemu je nastala veća materijalna šteta. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela "Oštećenje tuđe stvari“.

Kako objašnjavaju, kazneno djelo "Oštećenje tuđe stvari“ čini onaj tko ošteti, uništi, izobliči ili učini neuporabljivom tuđu stvar, a počinitelj se kažnjava kaznom zatvora do dvije godine.

Također, nedaleko mjesta Novi Bešinci, u srijedu, 10. listopada 2018., oko 14.10 sati, na neutvrđeni način je došlo je do požara na otvorenom prostoru – poljoprivrednom zemljištu, prilikom čega je gorjela suha trava i nisko raslinje. Požar je ugašen oko 14.50 sati, kada je utvrđeno da je opožaren prostor od oko petsto kvadratnih metara.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Požar Kukuruz Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić