Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prijevara
  • 04.07.2019. 16:30
  • Koprivničko-križevačka, Koprivnica

Pala kaznena prijava: Lani predao pšenicu, novac još uvijek nije dobio

Pazite kome predajete urod! Policija je izvijestila o prijevari koja je jednog 47-godišnjaka stajala gotovo 90.000 kuna.

Foto: Pixabay/1195798
  • 2.239
  • 218
  • 0

I dok je u tijeku rasprava i nezadovoljstvo ponuđenom ovogodišnjom cijenom otkupa pšenice, nesretni 47-godišnjak još čeka na svoje novce za prošlogodišnji urod. Naime, Policijska uprava koprivničko-križevačka, izvijestila je o prijevari zbog koje je protiv osumnjičenika podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 44-godišnjak sa zagrebačkog područja tijekom rujna prošle godine sa 47-godišnjakom dogovorio otkup žita, koje žito je preuzeo, a da žito nije platio, oštetivši 47-godišnjaka za oko 89.900 kuna.

Također, sumnja se da je osumnjičeni s oštećenim 45-godišnjakom dogovorio prodaju žita, za koje žito je oštećeni uplatio na račun tvrtke osumnjičenog oko 27.000 kuna, dok osumnjičeni žito nije dostavio oštećenom niti vratio novac. Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu", priopćila je policija. 

Pazite stoga kome predajete svoj urod. Najbolje je ipak s provjerenim tvrtkama. Podsjećamo da je donesen i Pravilnik o ugovornim odnosima pri otkupu žitarica donosi obvezu sklapanja ugovora otkupljivača i proizvođača te javnu objavu uvjeta otkupa. Pravilnik je usklađen i sa Zakonom o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi, a kako je naglasio pomoćnik ministra poljoprivrede Krunoslav Karalić, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja prati da kod sklapanja ovih ugovora i otkupa žitarica ne bude manipulacija sa zakonom.


Tagovi

Prijevara Policija Otkup žitarica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]