Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kuća od kobasica
  • 07.05.2021. 12:00
  • Istarska, Sveti Petar u Šumi

Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica

Bit će dijelom turističke ponude supetarskog kraja, a u njoj će se, među ostalim, moći kušati i proizvodi šest proizvođača kobasica iz samoga Svetog Petra u Šumi.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
  • 224
  • 141
  • 0

Prva hrvatska Kuća od kobasica, jedinstveni projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna, otvorena je u četvrtak u općini Sveti Petar u Šumi nedaleko Pazina u nazočnosti ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak.  

Taj projekt, kojeg je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije podržalo s 2,5 milijuna kuna, pokrenut je prije dvije godine, a njegovim dovršetkom općina poznata po kobasičarstvu i sajmu "S klobasicom u Europu" dobila je multimedijalni prostor za dostojnu prezentaciju svoje gastronomske baštine. 

"Naše ministarstvo svojim politikama brige o ravnomjernom regionalnom razvoju Hrvatske podržava takve kvalitetne projekte. Općina Sveti Petar u Šumi pokazala je da kombinirajući europska i sredstva iz nacionalnog proračuna može realizirati kvalitetne projekte", istaknula je ministrica Tramišak.

Dodala je da će Kuća od kobasica doprinijeti turističkoj valorizaciji općine i cijele Istre te dodatno ponuditi nove sadržaje po pitanju gastronomske ponude. 

"Znamo da je gastro i eno ponuda sustavni dio turističke ponude, a Istra obiluje kvalitetnim sadržajima. Već je etablirana kao izvrsna turistička destinacija, a takvi projekti i će još snažnije doprinijeti razvoju", poručila je Tramišak.

Načelnik općine Mario Bratuli kazao je kako će Kuća od kobasica biti dijelom turističke ponude supetarskog kraja, a u njoj će se, kako je rekao "među ostalim moći kušati i proizvodi šest proizvođača iz samoga mjesta". 

"Među njima su i mlade obitelji koje su tek krenule u tu proizvodnju kobasica i u njoj vide svoju budućnost", istaknuo je načelnik Bratulić. Dodao je kako bi dodatni zamašnjak toj proizvodnji u Istri trebala dati i očekivana zaštita izvornosti istarske kobasice, koja će tako nakon pršuta, postati drugi zaštićeni suhomesnati proizvod na istarskom poluotoku.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Kuća od kobasica Proizvodnja kobasica Kobasičarstvo S klobasicom u EU

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]