Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD natječaj
  • 25.03.2014. 10:45

Otvoren novi IPARD natječaj za mjeru 103

Novi IPARD natječaj za mjeru 103 otvoren je od 24. ožujka do 7. travnja

Foto: depositphotos, Dream
  • 139
  • 11
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je IPARD natječaj za mjeru 103 "Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribarskih proizvoda", koji je otvoren od 24. ožujka do 7. travnja 2014. godine.

Svi projekti koji se ugovore po ovom natječaju, financirat će se iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD). Dozvoljena ulaganja u okviru ove mjere su u sektoru:

  • mlijeka i mljekarstva
  • prerade mesa
  • ribarstva
  • prerade voća i povrća
  • vinarstva
  • maslinarstva

Tko su potencijalni korisnici raspisanog IPARD natječaja?

Potencijalni korisnici su obrti, trgovačka društva i zadruge, registrirani za obavljanje predmetne djelatnosti i obveznici PDV-a u rangu mikro, malih ili srednjih poduzeća, kao i oni u rangu poduzeća s manje od 750 zaposlenih (obveznici IPPC Direktive) ili godišnjim prometom koji ne prelazi 200 milijuna eura, s manje od 25 posto državnog vlasništva, odnosno vlasništva jedinica lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave ili Grada Zagreba.

Sredinom prosinca 2013. godine na Vijeću ministara poljoprivrede i ribarstva EU potvrđen je reformski paket Zajedničke poljoprivredne politike kao i prijelazna Uredba za 2014. godinu, jer cijeli reformski paket stupa na snagu u 2015. Dok će zemlje članice nastaviti s primjenom mjera ruralnog razvoja 2007.-2013., Republika Hrvatska je dobila pravo nastavka provedbe IPARD programa za mjeru 101 i mjeru 103.

Sve važne informacije o natječaju za ovu mjeru možete pronaći u prilogu članka, u PDF obliku, u Vodiču za korisnike mjere 103, odnosno u Pravilniku o provedbi mjere 103 (NN 36/14). Kriteriji provedbe, korisnici, prihvatljiva ulaganja ostaju isti kao i do sada, a izmjene koje su napravljene bile su u cilju ubrzanja obrade prijava.

Foto: depositphotos, Dream79


Dokumenti


Tagovi

IPARD natječaj Mjera 103 APPRRR ZPP Prijelazna Uredba EAFRD Mljekarstvo Ribarstvo Prerada mesa Voćarstvo Povrćarstvo Vinarstvo Maslinarstvo


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.