Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Humanitarna akcija
  • 08.04.2020. 13:40
  • Vukovarsko-srijemska, Vukovar

Otkupili proizvode s OPG-ova i donirali Zagrepčanima stradalima u potresu

Oko 3,5 tona domaćih proizvoda sezonskog karaktera s gospodarstava najistočnije županije, stiglo je u glavni grad Hrvatske.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
  • 227
  • 83
  • 0

Oko 3,5 tona proizvoda s OPG-ova u Vukovarsko-srijemskoj županiji donirano je stanovnicima grada Zagreba, stradalima u potresu.

Primopredaja donacije poljoprivrednih proizvoda obavljena je jučer u zagrebačkoj četvrti Siget, u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, među kojima su bili suhomesnati proizvodi, domaći sir, povrće, jaja, voćni sokovi, tjestenina, orašasti plodovi i drugi prehrambeni proizvodi, većina onih koji će se koristiti u vrijeme uskrsnih blagdana.

"U ovoj pošiljci je oko 3,5 tona domaćih proizvoda sezonskog karaktera. Cilj nam je rješavati interventno ono što je nužno, a u perspektivi ćemo nastojati otkupiti i druge proizvode. Ono što može čekati i što možemo plasirati u hotele i trgovačke lance će sačekati pravo ta vremena. Sada smo otkupili proizvode od 20-ak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava", rekao je direktor Agro-klastera d.o.o. Zdenko Podolar

Do sredstava za otkup proizvoda s lokalnih poljoprivrednih gospodarstava, došlo se odlukom da ove godine u najistočnijoj hrvatskoj županiji neće biti dodjele uskrsnica. 

“Odrekli smo se uskrsnica, što je za početak pola milijuna kuna. Za taj iznos otkupili smo robu OPG-ova i pomažemo im u plasmanu njihove robe da ne moraju brinuti za svoju opstojnost u ovim teškim vremenima. Takvu pomoć OPG-ovima ćemo pružati i dalje. Za sektor poljoprivrede i gospodarstvo pripremamo posebne mjere te ćemo se u tom smislu vjerojatno i odricati nekih troškova radi otkupa domaćih proizvoda“, rekao je župan Božo Galić.

Cilj ove humanitarno-gospodarske akcije u Velikom tjednu, pred sam Uskrs, je da se dodatnu pomogni OPG-ovi, te najugroženiji građani Grada Zagreba, stradali u potresu. 


Tagovi

Vukovarsko-srijemska županija Grad Zagreb Humanitarna pomoć Domaći proizvodi Potres


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]