Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Francuska
  • 27.12.2020. 07:30

Otkrivena banda osumnjičena za krađu vina u vrijednosti 5 milijuna eura

Francuska policija uhitila je 25 osoba za koje se sumnja da su odgovorne za krađu boca vina u vrijednosti od 5 milijuna eura.

Foto: Maja Celing Celić (ilustracija)
  • 146
  • 308
  • 0

Nekoliko francuskih policijskih odjela okupljenih u radnu skupinu pod nazivom "Magnum" nedavno je na lokacijama u Girondeu, Dordognee i Loireu otkrilo oko 900 boca od ukupno ukradenog vina u vrijednosti od 5 milijuna eura.

Među njima su nađena i neka od najprestižnijih, uključujući Domaine de la Romanée-Conti, Cheval Blanc, Petrus i Yquem, vidljivo je na fotografiji koju je objavio sudouest.

Uhićeno je 25 osumnjičenika za koje se vjeruje da pripadaju organiziranoj bandi koja je djelovala na ovih nekoliko lokacija. 

Pritvoren navodni vođa bande

Patrick Léonard, zamjenik međuregionalnog ravnatelja pravosudne policije u Bordeauxu, rekao je za France Info da je zločinačka organizacija vodila sofisticiranu operaciju. "To su profesionalci koji znaju kako zaobići sigurnosne mjere, poput alarma, kamera ili senzora pokreta", napomenuo je.

Među pritvorenima je njihov navodni vođa, 55-godišnjak azijskog porijekla, koji je navodno od prije poznat policiji, piše thedrinksbusiness.

Ukradena roba je iz brojnih restorana, skladišta i trgovina u Francuskoj, uključujući restoran Georges Blanc u Vonnasu i druge trgovine u pokrajini Akvitaniji te Parizu.

Nije poznato koliko je dugo ova organizacija aktivna, niti u koje je sve krađe umiješana. Sumnja se da je odgovorna i za spektakularnu pljačku luksuznog pariškog trgovca Caves de Taillevent u listopadu ove godine.


Tagovi

Francuska Banda Krađa vina Magnum Zločinačka organizacija


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]