Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dobrobit životinja
  • 19.04.2022. 17:00

Osuđen stočar zbog zanemarivanja i mučenja više od 200 goveda

Neke od kostiju nađenih u staji bile su stare godinu dana, a neki od leševa su bili tako razgrađeni da su životinje uginule i mjesecima prije nego što je slučaj prijavljen

Foto: Depositphotos/zlikovec (ilustracija)
  • 1.166
  • 276
  • 0

Na uvjetnu kaznu od godinu i šest mjeseci osuđen je 44-godišnji stočar iz njemačke Bavarske, zbog mučenja, zlostavljanja i uginuća 200 goveda. 

Naime, u svibnju prošle godine, o čemu smo pisali na Agroklubu, nakon anonimnog poziva i pritužbi, policija je otkrila da je u staji ovoga stočara zbog zanemarivanja, od gladi i žeđi uginulo 160 od ukupno 217 tovljenika. Određeno je da 19 životinja mora biti eutanazirano, a preostale su odvedene u klaonicu, navodi Agrarheute

Osim uvjetne kazne, presuda uključuje i doživotnu zabranu držanja domaćih životinja. Također, farmer mora platiti 3.000 eura lokalnoj organizaciji za zaštitu prirode. 

Veterinar koji je obavio očevid izjavio je kako su neke od kostiju nađenih u staji stare godinu dana, a neki od leševa su bili tako razgrađeni da su životinje uginule i mjesecima prije nego što je slučaj prijavljen. 

Nisu pronađeni dokazi o kakvoj bolesti stoke što upućuje na to da je ona mjesecima, postupno ugibala. U presudi se ističe da inspekcija do tada nije utvrdila kršenje dobrobiti životinja na ovoj farmi. 

Odvjetnik osuđenoga je izjavio kako je farmer bio preopterećen poslom, a imao je i obiteljskih problema. Situacija se dramatično pogoršala tijekom korona krize jer više nije mogao prodati stoku. Tada je ovaj poljoprivrednik pao u depresiju, okrenu se alkoholu, a nakon anonimne prijave i dolaska policije psihički se totalno slomio te zatražio psihijatrijsko liječenje. 


Tagovi

Mučenje životinja Dobrobit životinja Uvjetna kazna Suđenje Njemačka Zanemarivanje Depresija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)