Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 23.08.2018. 17:30

Osječko-baranjska županija kao domaćin spremna za državno natjecanje u oranju!

U Osječko-baranjskoj županiji predstavljen je program 16. Natjecanja u oranju Republike Hrvatske, 7. Natjecanja u oranju konjima Republike Hrvatske i 5. Farm Show-a koji će se tijekom nadolazećeg vikenda održati na prostoru Sportske zračne luke Osijek-Čepin.

Foto: OBŽ
  • 260
  • 17
  • 0

Jučer je u Osječko-baranjskoj županiji predstavljen program 16. Natjecanja u oranju Republike Hrvatske, 7. Natjecanja u oranju konjima Republike Hrvatske i 5. Farm Show-a koji će se tijekom nadolazećeg vikenda održati na prostoru Sportske zračne luke Osijek-Čepin.

16. Natjecanje u oranju Republike Hrvatske i 7. Natjecanje u oranju konjima Republike Hrvatske organizira Osječko-baranjska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom natjecanja u oranju, Hrvatskom poljoprivredno-šumarskom savjetodavnom službom i Ministarstvom poljoprivrede. 5. Farm Show organizira Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH.

Program su predstavili zamjenik župana Osječko-baranjske županije kao domaćin, Goran Ivanović i predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH Darko Aračić.

sf
Županija je spremna za 16. Natjecanje u oranju Republike Hrvatske

"Našoj Slavoniji, Baranji i Srijemu, potrebne su ovako velike priredbe, a 5. Farm Show i 16. Natjecanje u oranju RH predstavljaju i dobru sinergiju. Farm Show se etablirao u manifestaciju koja je za poljoprivrednike nešto na što moraju doći, a uz Natjecanje u oranju dobra je prilika da predstavimo Slavoniju, Baranju i Srijem na jedan drugačiji način", rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović te pozvao građane da dođu 24. i 25. kolovoza na prostor Zračne luke Čepin.

Pobjednik natjecanja predstavlja Hrvatsku u SAD-u iduće godine

Posebno je zahvalio na potpori Ministarstvu poljoprivrede i Upravnom odjelu za poljoprivredu Osječko-baranjske županije te svim osobama koje su organizirale natjecanje. Pobjedniku natjecanja je poželio da što bolje predstavlja Hrvatsku na svjetskom natjecanju u oranju koje će biti održano u SAD-u iduće godine. Organizatorima Farm Show-a čestitao je što su prihvatili da se u ovom sinergijskom prostoru pokuša napraviti nešto najbolje za ovaj kraj.

Darko Aračić, predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije Hrvatske, poručio je da se manifestacija Farm Show etablirala, pa uz istovremeno održavanje Natjecanja u oranju te s obzirom na rast tržišta mehanizacije i dobru proizvodnu godinu očekuju povećan broj posjetitelja. 

"Svi izlagači su se pripremili za ovu najznačajniju manifestaciju u godini, pa će posjetitelji imati priliku vidjeti sve novitete u svijetu", rekao je Aračić.

Svečano otvorenje sve tri manifestacije održat će se u subotu, 25. kolovoza u 9 sati, a otvorit će ih ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

 


Tagovi

OBŽ Osječko-baranjska županija Državno natjecanje orača Natjecanje u oranju kolima Farmshow


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]