Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 02.08.2018. 15:00

Osigurana kontinuirana proizvodnja, Petrokemiju će plinom do 1. listopada opskrbljivati HEP

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu današnje, 110. sjednice, donijela Odluku o opskrbi plinom društva Petrokemija d.d.

Foto: Petrokemija
  • 241
  • 17
  • 0

Zbog kontinuiteta isporuke plina koja je nužna radi omogućavanja neprekinute proizvodnje društva Petrokemija d.d. Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu današnje, 110. sjednice, donijela Odluku o opskrbi plinom društva Petrokemija d.d.

Odlukom se zadužuje Glavna skupština društva HEP-a d.d. da donošenjem odgovarajućih odluka iz svoje nadležnosti, osigura da HEP d.d. preuzme opskrbu plinom na određeno vremensko razdoblje od 01.08. do 01.10.2018. godine.

Kako navode iz Petrokemije, Nadzorni odbor te tvrtke na sjednici je održanoj 30. srpnja razmotrio i usvojio Izvješće o poslovanju za prvo polugodište 2018. godine u kojem je vidljivo kako vanjsko okruženje, financijsko i tržišno, u kojem Društvo djeluje i dalje predstavlja najveći teret u poslovanju ove kutinske kompanije.

"Ostvareni prihodi Društva u navedenom razdoblju iznose 923 milijuna kuna, prodaja mineralnih gnojiva ostvarena je na razini od 519 tisuća tona, a osigurane su investicije u iznosu od 38,7 milijuna kuna. Rashodi u izvještajnom razdoblju prelaze iznos ukupnih prihoda za 176 milijuna kuna. Bitno je naglasiti kako faktor rasta cijene prirodnog plina i naknade za CO2 čine 70% ostvarenog gubitka u izvještajnom razdoblju, a u istom razdoblju došlo je i do rasta cijena ostalih značajnih sirovina.

Premda je u odnosu na isto razdoblje prošle godine zabilježena manja količinska prodaja mineralnih gnojiva, vidljiv je pozitivan trend u strukturi prihoda gdje prodaja na domaćem tržištu bilježi porast od 6,4% u odnosu na isto izvještajno razdoblje u prošloj godini", stoji u objavi na njihovoj stranici. 


Tagovi

Petrokemija Plin Opskrba plinom Vlada


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/