Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa sira
  • 04.06.2022. 15:00

Organizirani kriminal? Na meti lopova je sir

Posjećuju trgovine na farmama kako bi pregledali imanja i znali što i kako će ukrasti

Foto: Depositphotos/kefirm
  • 523
  • 76
  • 0

Čini se da se Europom širi novi trend kada je u pitanju krađa. Na meti lopova je sir.

U njemačkoj pokrajini Saarland su nepoznati počinitelji ukrali 230 kilograma sira iz kamiona koji je bio parkiran na odmorištu, izvjestio je sr.de. Policija je objavila da se radi o krađi 15 velikih koluta nizozemskog sira edamera.

Lopovi su otključali teretni prostor i odnijeli ga. Nije jasno kako su uspjeli odnijeti velike kolute, a da ih nitko nije primijetio. Istraga je u tijeku.

Krađa s farme mlijeka

Dutch News je izvjestio da se u Nizozemskoj posljednja pljačka dogodila na farmi u Fijnaartu u Sjevernom Brabantu odakle je ukradeno 1.600 kg sira. Skoro sva količina je odnesena, a proizvođačima je nestao šestomjesečni prihod.

Theo Dekker, predsjednik organizacije proizvođača mlijeka Bond van Boerderij-Zuiverlbereiders je izjavio: "Trebamo bolje čuvati naše sireve. Ovo nije obična krađa, to je organizirani kriminal".

Istaknuo je da se radi o grupama lopova koji se ne boje biti nasilni. Prije krađe posjećujutrgovine na farmama kako bi pregledali imanja i znali što i kako će ukrasti.


Tagovi

Sir Krađa sira Krađa na farmi Stočarstvo Organizirani kriminal Njemačka Holandija


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]