Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađe
  • 04.02.2022. 13:00

OPG-u ukraden stroj s priključkom za rezidbu - zabilježen i niz drugih krađa

U Hrvatskoj se posljednjih dana dogodio niz krađa. Samo OPG-u iz Iloka je nanesena šteta u iznosu od više stotina tisuća kuna.

Foto: Renata Prusina/Arhiva AK (ilustracija)
  • 519
  • 56
  • 0

Krajem siječnja i početkom veljače zabilježen je niz krađa diljem Republike Hrvatske.

U razdoblju od 28. do 31. siječnja iz zatvorenog skladišta u Ulici dr. Franje Tuđmana u Iloku otuđen je radni stroj s priključnim strojem za rezidbu, čime je OPG-u iz tog mjesta počinjena materijalna šteta u iznosu od više stotina tisuća kuna, objavila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Kako kažu, policija traga za otuđenim vozilom i počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo "Teška krađa".

S obzirom na veliku vrijednost ukradene stvari, za počinitelja je Kaznenim zakonom propisana kazna zatvora od jedne do osam godina.

Kralo se vino, ali i meso iz pušnice

Nedaleko od Svetog Petra Orehovca nepoznati počinitelj je provalio u vikend objekt iz kojeg je otuđio više desetaka litara vina. Kako je navodi Policijska uprava koprivničko-križevačka to se dogodilo između 20. siječnja i 3. veljače ove godine. 

Vlasnik je oštećen za više stotina kuna, a policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Nadalje, u periodu od 15. do 29. siječnja u Novom Bezdanu, nepoznati počinitelj je iz pušnice ukrao suhomesnate proizvode.

Kako stoji u objavi Policijske uprave osječko-baranjske, 62-godišnjem hrvatskom državljaninu je počinjena materijalna šteta od oko 1.500 kuna. Iz policije kažu da nastavljaju intenzivno traganje za kradljivcem te da su nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli posebno izvješće.

Dvije šumske krađe

Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske navode da je u periodu od 28. siječnja do 2.veljače, nepoznati počinitelj u šumi pored mjesta Mala Jasenovača kod Grubišnog Polja, od izvaljenih stabala izradio drva koja je odvezao.

Odgovorna osoba oštećene pravne osobe nastalu štetu cijeni na nekoliko tisuća kuna.

Druga se krađa dogodila na kutinskom području u šumi u mjestu Jamarica. Kako stoji u objavi Policijske uprave sisačko-moslavačke, kazneno djelo se dogodilo u razdoblju od 29. rujna do 21. siječnja.

Naime, počinitelj je posjekao i ukrao sedam stabala hrasta, čime je nadležnu šumariju oštetio za oko 19.000 kuna.


Tagovi

Krađe Policijske uprave Radni stroj Šumske krađe Vino Suhomesnati proizvodi


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić