Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Analiza tla
  • 20.11.2021. 12:00
  • Osječko-baranjska, Antunovac

Općina Antunovac sufinancira troškove analiza plodnosti tla

Za sve poljoprivredne površine upisane u ARKOD (jednake ili veće od 1 ha), postoji zakonska obaveza analize tla minimalno svake četiri godine.

Foto: Vinko Božić
  • 623
  • 234
  • 0

Općina Antunovac iz Osječko-baranjske županije u suradnji s Centrom primijenjenih bioznanosti Lanac zdrave hrane d.o.o. temeljem nedavno sklopljenog sporazuma sufinancira troškove analiza tla tamošnjim poljoprivrednicima. 

"Rezultati analiza tla osnova su optimizacije gnojidbe, a Centar poljoprivrednim proizvođačima nudi kompletnu uslugu, od pravilnog uzorkovanja na terenu do savjeta i planova za gnojidbu na temelju analize i ispitnog izvješća Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek", rekao je nakon potpisivanja sporazuma prof.dr.sc. Zdenko Lončarić.

Naime, za sve poljoprivredne površine upisane u ARKOD (jednake ili veće od 1 ha), bile one u privatnom ili državnom vlasništvu, postoji zakonska obaveza analize tla minimalno svake četiri godine. Također, dobivena izvješća analize se mogu koristiti i za potrebe ispunjavanja uvjeta propisanih mjerama Programa ruralnog razvoja, npr. za tip operacije 10.1.17. Poticanje uporabe stajskog gnoja na poljoprivrednim površinama i TO 10.1.15. Primjena ekoloških gnojiva u višegodišnjim nasadima.

"Općina nudi potporu poljoprivrednim proizvođačima sufinancirajući troškove analize tla u iznosu od 50 posto", naglasio je pročelnik Ante Modrić i dodao da im se zainteresirani mogu slobodno obratiti.

Obrazac prijave za uzorkovanje i analizu tla možete naći ovdje

Dodatne informacije možete dobiti na sljedeće kontakte: Vinko Božić, 091 9540404, vbozic@fazos.hr i/ili Marina Maričić, 098 692054, mmaricic@fazos.hr.


Tagovi

Antunovac Sufinanciranje Analize tla


Autor

Vinko Božić

Više [+]

Agronom ratarskog smjera iz Baranje i projektni asistent Centra primijenjenih bioznanosti Lanac zdrave hrane iz Osijeka s diplomom FAZOS-a

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo