Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Olujni vjetar
  • 06.02.2023. 09:30

Olujni vjetar rušio sve pred sobom, krov tržnice, plastenike, stabla

U dva dana zabilježeno je gotovo 600 intervencija u kojima je sudjelovalo 2.000 vatrogasaca.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
  • 184
  • 12
  • 0

Zbog jakog vjetra koji je zahvatio veći dio Hrvatske, u dva dana zabilježeno je gotovo 600 intervencija u kojima je sudjelovalo 2.000 vatrogasaca, navodi Hrvatska vatrogasna zajednica.

Točnije, prema podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra 193, zabilježena je 591 intervencija u kojima je sudjelovalo 1.982 vatrogasaca sa 661 vozilom. 

Povećan broj intervencija zabilježen je na području Grada Zagreba, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačke, Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Splitsko-dalmatinske županije.

Olujni vjetar otkinuo je krov na osječkoj tržnici u subotu, ista je evakuirana te srećom nitko nije ozlijeđen. Brojni poljoprivrednici ostali su bez plastenika koji nisu izdržali udare vjetra, na mnoge su prometnice srušena stabla i granje, limovi i crijepovi s krovišta...

Brojna stabla su srušena (Foto: HVZ)

Vatrogasci su i dalje na terenu gdje rade na sanaciji te će ostati do potpune normalizacije situacije, napominju iz HVZ-a. 


Fotoprilog


Tagovi

Olujni vjetar Štete Vatrogasci Intervencije


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]