Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredno zemljište
  • 05.12.2022. 10:00

Oglas za korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta u Titelu, Staroj Pazovi, Novom Kneževcu i Užicu

Pravo učešća u javnom nadmetanju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u drugom krugu imaju sva fizička i pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu najmanje tri godine.

Foto: Depositphotos/boggy22
  • 527
  • 68
  • 0

Tokom prethodnog perioda raspisani su oglasi za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštinama Titel, Stara Pazova, Novi Kneževac i u gradu Užicu, istaknuto je na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište.

Najviše zemljišta u ponudi za zakup ima Novi Kneževac, oko 2.290 ha. U pitanju je prvi krug nadmetanja, a period zakupa za sve jedinice javnog nadmetanja je 15 godina. Rok za prijavu je 08. decembar u 12 časova, dok će rang lista najpovoljnijih ponuđača biti kreirana 16. decembra.

Drugi krug se održava u Titelu i Staroj Pazovi. U ponudi za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u ovim opštinama ostale su manje površine, u Titelu svega 47 ha, u Staroj Pazovi oko 387 ha. Period zakupa je takođe 15 godina, rok za prijavu je 12. decembar u Titelu, odnosno 21. decembar u Staroj Pazovi.

Treći krug u Užicu

Pravo učešća u javnom nadmetanju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u drugom krugu imaju sva fizička i pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu najmanje tri godine. Prijava na nadmetanje vrši se isključivo elektronskim putem, kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje.

Grad Užice raspisao je treći krug nadmetanja, s obzirom na to da u prva dva kruga nije bilo zainteresovanih ponuđača za zakup državnog zemljišta na području ovog grada. Ukupna površina koja se nudi u zakup iznosi 89 ha, raspoređenih 287 jedinica javnog nadmetanja. Period zakupa i ovde je 15 godina. Rok za prijavu ističe 07. decembra u 11 časova.

Svi aktuelni oglasi mogu se pronaći na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište, a geografski prikaz jedinica javnog nadmetanja mogu se pogledati u aplikaciji Pregled poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.


Tagovi

Poljoprivredno zemljište Zemljište u državnoj svojini Uprava za poljoprivredno zemljište Oglasi


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...