Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inter Agrar Mehanizacija
  • 09.02.2023. 13:00
  • Osječko-baranjska, Đakovo

Odsad po Fendt, Valtru i Ponsse u srce Slavonije!

Hrvatski su poljoprivrednici napokon dobili prodajno-servisni centar za traktore Fendt i Valtra, ali i strojeve za strojnu sječu drva marke Ponsse.

Foto: Martina Pavlović
  • 2.867
  • 320
  • 1

Važna vijest za ljubitelje i vlasnike Fendt i Valtra traktora kao i za korisnike strojeva za strojnu sječu drva marke Ponsse stigla je ovih dana iz srca Slavonije. Naime, u Đakovu je prošlog tjedna otvoren prvi u Hrvatskoj prodajno-servisni centar tvrtke Inter Agrar Mehanizacija d.o.o., a time su, kako se čulo na otvorenju, naši poljoprivrednice napokon dobili centar kakav zaslužuju.

"Mislim da je bila mudra odluka da se on pozicionira upravo u Đakovu, u središtu žitnice. Prostire se na više od 5.000 m2 i obuhvaća 900 m2 radionica, servisa i objedinjuje upravu tvrtke, prodajni centar i centralno skladište rezervnih dijelova", izjavio je Emil Vranješ direktor te tvrtke.

Ona je, naime, osnovana pod okriljem slovenskog Interexporta d.o.o. koji je ekskluzivni i generalni zastupnik za prodaju i servis spomenutih marki traktora i strojeva u Sloveniji i Srbiji, a od sada i u Hrvatskoj.

Hrvatskim poljoprivrednicima od sada dostupniji strojevi marki Fendt, Valtra i Ponsse

Direktan pristup hrvatskim poljoprivrednicima

Još prije osnivanja tvrtke kćeri Inter Agrar Mehanizacija d.o.o. tvrtka lnterexport zastupala je navedene robne marke na hrvatskom tržištu putem različitih poslovnih partnera, no u želji za jedinstvenim prodajnim nastupom, a prije svega učinkovitom uslugom i dostupnošću rezervnih dijelova, te odgovarajućom stručnom podrškom, osnovala je tvrtku koja će slijediti visoke zahtjeve kvalitete, brzine i učinkovitosti servisiranja hrvatskog tržišta.

Vlasnik i direktor ove tvrtke Aleš Jenčič kaže da su ovim potezom dobili direktan pristup hrvatskim poljoprivrednicima. "Mislim da smo odabrali dobru poziciju ovdje u Đakovu i nadam se da nije zadnja. U Sloveniji koja je puno manja u poljoprivredi ovakve centre imamo na tri lokacije, tako da mjesta za širenje u Hrvatskoj zaista ima", istaknuo je.

Rezanjem vrpce simbolično je otvoren centar

Upravo servisni dio ovog centra važan je dio suradnje Inter Agrara s ovim vrhunskim brendovima što je potvrdio i sam regionalni menadžer tvrtke Ponsse.

"Znamo da u Hrvatskoj i kompletnoj regiji drvna industrija napreduje. Već imamo dosta naših strojeva u vašoj zemlji i interes konstantno raste. Stoga, trebamo biti prisutni i podupirati naše kupce, pružiti im adekvatnu pomoć kada god trebaju uz smislu servisa i popravaka", kazao je Antti Räsänen regionalni menadžer te tvrtke.

Traktor godine stigao u Đakovo?

Naime, na izboru za traktor godine "Tractor of the Year 2023" najprestižnija titula izbora pripala je modelu Fendt 728 vario DP - najbržem i najsnažnijem traktoru (303 KS) sedme generacije Fendtove najprodavanije serije. Dakle, ovo otvorenje znači da bi uskoro ovaj traktor mogao biti dostupan i našim poljoprivrednicima.

"S našim traktorima jačine od 100 do 650 konjskih snaga, nudimo profesionalnim farmerima najbolju mehanizaciju kako bi bili uspješni u svom poslu. To je zapravo naša glavna poruka zato što im svojom naprednom tehnologijom želimo olakšati život", izjavio je Christoph Gröblinghoff, generalni direktor i predsjednik Uprave AGCO/Fendt.

Prije otvorenja održana je press konferencija

Osim što će svoju ponudu sada moći približiti potencijalnim kupcima, novootvoreni prodajno servisni centar će, ističu iz Valtre, ojačati vezu s postojećim korisnicima njihovih strojeva.

"Ova suradnja nam je jako važna jer je u Valtri od ove godine stavljen naglasak na ojačavanje postojeće veze s kupcima diljem Europe. Želimo biti što bliži našim klijentima i pružiti im potpunu podršku i uslugu", istaknuo je Henri Tyrväinen, menadžer za centralnu Europi i Baltik ove tvrtke.

Isporuka strojeva

S obzirom na probleme u svijetu koji dovode do kašnjenjima isporuka strojeva Aleš Jenčič kaže da će poljoprivrednici za svoje narudžbe čekati najmanje tri mjeseca. Međutim, pojašnjava da sve ovisi o modelu, ali u prosjeku se čeka tri do šest mjeseci. Iako, napominje, za neke modele treba pričekati i iduću godinu.

Prodajno-servisni centar za Fendt, Valtru i Ponsse u Đakovu

Na otvorenju se čulo da će novi prodajno-servisni centar u Đakovu postati važan u cijeloj regiji. "Novi Sad nije daleko, a plan je da ispomoć na osnovi servisa bude između jedne i druge kompanije. Tako ćemo usavršavati znanje i napraviti kombinaciju zajedničkog tima koji će biti aktivan u našoj regiji", zaključio je Borut Ogrin, direktor Poljoprivredne mehanizacije Interexport d.o.o. 

 


Fotoprilog


Tagovi

Inter Agrar Mehanizacija Emil Vranješ Aleš Jenčič Antti Räsänen Christoph Gröblinghoff Henri Tyrväinen Borut Ogrin Fendt Valtra Ponsse


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]