Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PMT
  • 21.07.2017. 09:00

Odabrani pobjednici Valtra dizajnerskog natječaja!

Valtra Design Challenge je najveći svjetski dizajnerski natječaj u poljoprivrednoj industriji i jedan od najvećih u industriji cestovnih vozila. Pobjednik je dobio nagradu od 10.000 €!

Foto: valtra.com/press
  • 739
  • 39
  • 0

Na Valtrinoj međunarodnoj konferenciji za novinare 31. svibnja ove godine objavljeni su pobjednici natjecanja Valtra Design Challenge. Natječaj koji je završio 26. travnja bio je usmjeren studentima industrijskog dizajna, dizajna općenito te drugim pojedincima.

Članovi žirija Valtra Design Challenge 2017 bili su Kimmo Wihinen i Brandon Montgomery iz Valtre, Hans Philip Zachau iz Lighthouse Industrial Design, Paolo Grazioli TLC i Midealta i AGCO-ov Sam Freesmeyer.

Prvo mjesto natjecanja dodijeljeno je radu argentinskog dizajnerskog tima, Juan Garcia Mansilla, Marcos Madia i Ezequiel Castra, nazvanog "MOD²". Žiri je komentirao ovaj rad rekavši da "Valtra MOD2 izgleda jednostavno u svom dizajnu, a ipak je izuzetno zanimljiv. Koncept može biti vrlo koristan u različitim razinama poljoprivrednih poslova i ima širok raspon uporabe u korisničkim aplikacijama".

Drugo mjesto osvojio je rad indijskog tima pod nazivom "Kronos" i treće mjesto "FarmHand" - koncept koji je osmislio tim iz SAD-a.

Pobjednik dobio nagradu od 10.000 €

Valtra Design Challenge je najveći svjetski dizajnerski natječaj u poljoprivrednoj industriji i jedan od najvećih u industriji cestovnih vozila. Ove godine bile su 133 konkurentske ekipe iz 41 različite zemlje i 5 kontinenata. Odabrani dobitnik Valtra Design Challengea nagrađen je s 10.000 €.

Pobjednik natječaja MOD²

Glavna svrha Valtra Design Challengea je podizanje svijesti o poljoprivrednim promjenama s kojima će se naša poljoprivredna zajednica i društvo suočiti u budućnosti. Valtra Design Challenge također nudi platformu za individualne dizajnere i dizajnerske timove kako bi pokazali svoje inovacije i kako će se baviti ovim budućim promjenama koje će utjecati na sve nas.

Stalan napredak u poljoprivrednoj industriji pomoći će prehraniti sve više rastuću svjetsku populaciju.

Valtra Design Challenge nastavlja se i 2018.

"Valtra je poznata i nagrađena za svoj revolucionarni i vizionarski način industrijskog dizajna. Zato smo osjećali odgovornost izazvati publiku i ljude da razmišljaju o velikim, aktualnim izazovima s kojima ćemo se suočiti u budućnosti. To nam također pruža mogućnost postizanja nečeg nepredvidivog i izvanrednog", komentirao je glavni iz žirija Valtra Design Challenge, Kimmo Wihinen.

Kimmo Wihinen je također izjavio da ih je "visoka kvaliteta predviđanja i inovacije budućnosti u ovom natjecanju iznenadila vrlo pozitivno. Primili smo vrlo inovativne, visokokvalitetne i pažljivo završene natječaje, a odabir pobjednika definitivno nije jednostavan posao. Velika količina prijava u natječaju navodi da postoji određena potreba za takvom konkurencijom. Valtra Design Challenge nastavit će se i 2018", zaključio je.

Foto: valtra.com/press


Tagovi

Valtra Valtra Design Challenge Natjecanje Dizajn Nagrada Pobjednici MOD²


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Rusija bilježi rekord u proizvodnji suncokretovog ulja - što je s izvozom?

Proizvodnja suncokretovog ulja u Rusiji mogla bi u sezoni 2023./24. porasti na rekordno visoku razinu u odnosu na posljednje godine. Očekuje se 7,55 milijuna tona, što će...

Više [+]