Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Massey Ferguson
  • 19.02.2021. 07:30

Obnovio starog Fergusona, odvezao se s njim na vjenčanje, sada ga prodaje

Mladi je Irac veliki zaljubljenik u vintage traktore. Starog Massey Fergusona u potpunosti je restaurirao i prodaje ga za 11.000 eura.

Foto: Facebook/Donal Logan
  • 397
  • 53
  • 0

Donal Logan mladi je irski poljoprivrednik i ogroman zaljubljenik u traktore olditmere. Sudeći prema objavama na njegovom Facebook profilu, najdraži mu je Massey Ferguson, a restauracijom se bavi već godinama. 

Ovih dana društvenim mrežama kruže fotografije restauriranog MF 135 koji je konačni izgled i posljednji, što bismo rekli, touch, dobio na samo jutro Donalovog vjenčanja. 

Stara raga iz 1968. godine, izbljedjele crvene boje, zahrđalih dijelova... postao je pravi šminkerski, elegantni trkatorčić. Tako crn i svečan jesenas je svoje mjesto imao i na vjenčanju Donala i njegove supruge Niamh. 

Donal je kabinu maknuo, a umjesto nje postavio zaštitni okvir. Stavio je nove gume, sjedalo - utegnuo ga do zadnjeg milimetra. 

Vjenčanje je prošlo, a traktor je nakon nekoliko mjeseci završio na jednom irskom internetskom oglasniku gdje se prodaje za 11.000 eura.

"Na tržištu ne postoji ništa ovako dobro izvedeno, od početka do kraja. Vozi poput sna", riječi su kojima opisuje 53-godišnjeg Fergija s 50 konjskih snaga. 

Treba napomenuti da se ovako stari traktori na istom tom oglasniku prodaju za 300-tinjak eura. 

Razmišljajući o tome što je mladog Donala ponukalo da proda ovakvog ljepotana došli smo do nekoliko mogućih odgovora - natjerala ga je žena, nisu dovoljno novca dobili u svatovima ili su već sve potrošili, možda mu treba za rastavu braka... no, "kopajući" po internetu, došli smo do informacije kako ovaj plemeniti farmer zapravo sudjeluje u humanitarnoj akciji grupe zaljubljenika u vintage strojeve. 

Kako stoji u opisu njihove GoFoundMe kampanje, od kako su osnovani 2018. godine, prikupili su više od 10.000 eura za različite svrhe. 

Koliko će Fergi zaraditi za pomoć Udruženju osoba s bubrežnim oboljenima, ne znamo, no sigurno je da će ova gesta potaknuti druge da koliko god mogu pomognu onima koji su u potrebi. 


Tagovi

Massey Ferguson Oldtimer Donal Logan Vintage Traktor


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!