Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nevrijeme
  • 03.06.2019. 10:25
  • Požeško-slavonska, Požega

Obilna kiša poplavila Požegu, tuča veličine lješnjaka pokosila vrtove i voćnjake

Obilna kiša s tučom koja je jučer u nekoliko navrata pogodila Požegu i okolicu, nanijela je velike štete.

Foto: Dražen Krstanović/pozega.eu
  • 1.035
  • 151
  • 0

Tijekom nedjeljnog popodneva obilna kiša u više je navrata zahvatila Požegu i okolinu, a u redakciju portala pozega.eu sa svih strane stižu pritužbe građana o (ne)efikasnosti nadležnih – prvenstveno Hrvatskih voda.

"Sve nam je poplavljeno, bili smo u Vodoprivredi, u nekoliko navrata smo se žalili, no praktički su nas izjurili iz ureda, te nakon našeg odlaska nisu ništa učinili", požalila nam se gospođa Franekić koja živi u ulici Vranduk na kućnom broju 67, točnije stotinjak metara južnije od Dubrovačke ulice.  

Ona i više njenih susjeda su ogorčeni jer potok Vranduk plavi i nosi sve pred sobom. Tu se sručila i voda sa Komušanskog puta, te nosi drvlje, kamenje i zemlju u dvorišta, podrume i na kolnik. Tvrde da se ovo moglo očekivati jer na sve njihove zamolbe da se nešto poduzme nitko nije reagirao, a najviše prozivaju nadležne vodoprivredne službe tvrdeći da im redovno plaćaju doprinose svake godine.

Voda im je ušla u podrumske prostorije i dvorišta, a zasada su jedino intervenirali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Požege koji pomažu građanima tog dijela Požege.

Mještani priručnim alatima pokušavaju sačuvati svoju imovinu i spasiti ono što se može jer kažu da su prepušteni sami sebi za vrijeme svake malo jače kiše. Problema ima i u drugim dijelovima grada posebno brdskim, a u nizinskom području dosta je poplavljenih podruma.

Ovog popodneva u Požegi je bilo i jake tuče veličine lješnjaka koja je nanijela štete na vrtove, voćnjake i nasade na poljoprivrednim površinama.


Fotoprilog


Izvori

Požega-EU


Tagovi

Tuča Kiša Poplava Šete

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰