Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencionirane cijene gnojiva
  • 11.02.2022. 13:00

Nulti PDV i subvencije za gnojivo: Wojciechowski najavljuje akcije EK

Wojciechowski je rekao da će pokušati osigurati da svi prijedlozi koje je iznijela poljska vlada, od strane premijera, budu uključeni

Foto: Depositphotos/justinb
  • 1.051
  • 101
  • 0

Povjerenik EU za poljoprivredu, Janusz Wojciechowski, je izjavio da će Europska komisija 2. ožujka ove godine predstaviti niz mogućih akcija u državama članicama, a u vezi smanjenja cijena gnojiva i drugih pitanja koja se tiču agrara, navodi farmer.pl

Naime, ta je inicijativa stigla iz povjerenikove rodne Poljske gdje su ga tražili da im pomogne u smanjenju cijene gnojiva u Europi. U međuvremenu ta je zemlja donijela ukinula PDV na hranu, plin i gnojivo, a na gorivo snizila s 23 na osam posto. 

Wojciechowski je rekao da će pokušati osigurati da svi prijedlozi koje je iznijela poljska vlada, od strane premijera, budu uključeni. Naveo je nulti PDV, isključenje proizvođača gnojiva iz sustava trgovanja emisijama (ETS) kao i subvencije za gnojivo.

"Čvrsto vjerujem da će zahvaljujući poljskoj inicijativi to biti dobro rješenje za poljoprivrednike širom Europske unije", naglasio je na sjednici odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj u poljskom parlamentu. 

Ranije je komentirao da podržava ovakve inicijative koje državama članicama omogućavaju pružanje pomoći poljoprivrednicima te da se ona ne dovodi u pitanje.


Tagovi

Europska komisija Janusz Wojciechowski Subencionirane cijene Cijene gnojiva


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]