Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kazna zatvora
  • 15.11.2019. 13:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Tuzla

Nezakonita dodjela poticaja: Sedam godina zatvora za Jerka Ivankovića Lijanovića

Pravomoćnom presudom se od Lijanovića oduzima imovinska korist pribavljena kaznenim djelima u iznosu od oko 653.000 KM (2,4 milijuna kuna).

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
  • 1.015
  • 90
  • 0

Bivšem federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Jerku Ivankoviću Lijanoviću izrečena je kazna zatvora u trajanju od sedam godina. Presuda Vrhovnog suda FBiH je pravomoćna i taj postupak, kako piše Radio Sarajevo, nema nikakve veze s predmetom pred Sudom BiH, priopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. 

Naime, protiv bivšeg tamošnjeg ministra postupak je vodilo Kantonalno tužilaštvo TK, kao i Tužilaštvo BiH te se radi o dva odvojena kaznena postupka.

Slijedi procedura propisana Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija u FBiH, odnosno upućivanje osuđenog na izdržavanje kazne zatvora na osnovu pravomoćno donesene presude.

Kantonalno tužilaštvo TK podsjeća da je Vrhovni sud FBiH donio osuđujuću pravomoćnu presudu za bivšeg federalnog ministra Jerka Ivankovića Lijanovića i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina zbog, kako navode, "kaznenog djela udruživanje radi činjenja kaznenog djela počinjenog u sticaju s produženim kaznenim djelom zloupotreba položaja i ovlaštenja, a vezano za nezakonitosti prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području TK i FBiH u periodu od 2011. do kraja 2014. godine".

Pravomoćnom presudom se od Lijanovića oduzima imovinska korist pribavljena kaznenim djelima u iznosu od oko 653.000 KM (2,4 milijuna kuna).


Tagovi

Kazna Zatvora Namještanje poticaja Pravomoćna presuda Jerko Ivanković Lijanović Bivši ministar


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Mi smo na sajmu u Gudovcu, a vi? #Bjelovarskisajam #proljetnisajam #imasvega