Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa kukuruza
  • 28.10.2019. 14:45
  • Varaždinska, Ludbreg

Netko na području varaždinske županije upada kombajnom u tuđa polja i krade kukuruz?

U razmaku od samo dva tjedna, Policijska uprava varaždinska ponovno je zaprimila prijavu o krađi kukuruza. Netko je iznova kombajnom pobrao i otuđio kukuruz s njive. 

Foto: Pixabay/wafr (ilustracija)
  • 954
  • 153
  • 0

U razmaku od samo dva tjedna, Policijska uprava varaždinska ponovno je zaprimila prijavu o krađi kukuruza. Netko je iznova kombajnom pobrao i otuđio kukuruz s njive. 

Naime, kako su priopćili, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu 48-godišnjaka, da je nepoznati počinitelj u vremenu od 24. do 25. listopada ove godine, između mjesta Hrastovsko i Poljanec, kombajnom pobrao i otuđio kukuruz s njive u njegovom vlasništvu. Visina materijalne štete iznosi oko 7 000 kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Kombajnom požeo i otuđio 12 redova kukuruza

Dakle, samo petnaestak dana prije, ista PU objavila je da su policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili prijavu 65-godišnjaka, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj na poljskom predjelu zvanom "Prečnica“ između Gornjeg Ladanja i Nove Vesi Petrijanečke od 8. do 10. listopada iskoristio odsutnost vlasnika i kombajnom mu požeo i otuđio 12 redova kukuruza.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovih kaznenih djela, naveli su tad.

Ako na području ove županije imate neobran kukuruz - požurite s berbom. 


Tagovi

Krađa kukuruza Policija Prijava


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).