Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesretni slučaj
  • 20.10.2020. 16:30
  • Splitsko-dalmatinska, Dugopolje

Nesreća u lovu: Pucao u fazane - ustrijelio dvojicu kolega, lovaca

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom koji se sumnjiči da je 18. listopada tijekom organiziranog lova iz lovačke puške ozlijedio dvije osobe, 70-godišnjaka i 33-godišnjaka, također članove lovačke udruge, navodi policija.

Foto: Depositphotos/Tarpan
  • 441
  • 238
  • 0

Srećom, samo lakše ozljede zadobila su dvojica lovaca koje je slučajno ustrijelio njihov kolega - lovac.

Kako navodi Policijska uprava splitsko-dalmatinska, službenici PP Solin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom koji se sumnjiči da je 18. listopada tijekom organiziranog lova na području Dugopolja iz lovačke puške ozlijedio dvije osobe, 70-godišnjaka i 33-godišnjaka, također članove lovačke udruge.

"Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom", protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava", navodi policija. 

Prema onome što je doznala Slobodna Dalmacija, bili su u lovu na fazane. Osumnjičeni je ispalio par hitaca te je došlo do nesretnog slučaja. Riječ je, piše slobodna, o puški - sačmarici čija je mana što nakon ispaljenja patrone lete naokolo i očito su dohvatili lovce. 

Kako navode, 33-godišnjak je zadobio ustrjelnu ranu na glavi, lijevoj nadlaktici i prsnom košu. Sačma ga je pogodila u lijevu stranu tijela, a od udarca je došlo i do napuknuća rebra. Sedamdesetogodišnjak je, pak, zadobio ustrjelnu ranu na vratu, lijevom ramenu te trećem prstu lijeve ruke.

Nažalost, sličnih nesreća u lovu već je bilo. Tako smo lani u kolovozu pisali da je teške ozljede zadobio 33-godišnjak nakon što ga je nakon lova slučajno ustrijelio 35-godišnjak.

Streljivo ostalo u lovačkoj puški, nakon lova teško ranio kolegu

 "Sumnja se da 35-godišnjak 7. kolovoza, nakon lova na području Gorskog kotara nije izvadio streljivo iz lovačke puške te je došlo do opaljenja uslijed čega je teško ozlijeđen 33-godišnji hrvatski državljanin", izvijestila je tad PU primorsko-goranska. 

Početkom 2019. godine biskup je u lovu ranio kolegu. Iz lovačkog karabina pucao je u divlju svinju, koju je promašio, a puščano zrno pogodilo je u natkoljenicu 64-godišnjaka. Gotovo u isto vrijeme, kolega je prilikom lova opaljenjem iz lovačke puške sačmom ozlijedio drugog 40-godišnjeg lovca nanijevši mu teške tjelesne ozljede. 

U travnju, također prošle godine, lovac je kod Jasenovca, misleći da puca u čaglja, pogodio ilegalnog migranta.  


Izvori

Slobodna Dalmacija


Tagovi

Lov Nesreća Lovci Sačma Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?