Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mučenje životinja
  • 29.10.2019. 08:55
  • Ličko-senjska, Doljani, Otočac

Nepoznatim predmetom izudarao životinje, dva konja uginula, tri konja, dvije krave i tele ozlijeđeni

Nesretni konji su uginuli od zadobivenih ozljeda, stoji u šokantnom policijskom izvješću.

Foto: Pixabay/Andrea Schmidt
  • 684
  • 70
  • 0

Dva su konja uginula dok su tri konja, dvije krave i jedno tele ozlijeđeni od udaraca zadobivenih nepoznatim predmetom.

Naime, prema šokantnom izvješću Policijske uprave ličko-senjske, u vremenu od 25. listopada do 26. listopada 2019. godine u Doljanima, nepoznati počinitelj je nepoznatim predmetom ozlijedio domaće životinje u vlasništvu 30-godišnjaka iz Otočca te su uslijed zadobivenih ozljeda uginula dva konja, dok su tri konja, dvije krave i jedno tele ozlijeđeni.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Ovakav neshvatljiv potez nepoznatog monstruma, nažalost nije jedini. U svibnju ove godine, muškarac je u noćnom pohodu usmrtio tele i ponija u vlasništvu 43-godišnjaka i 45-godišnjaka. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, navela je tad Policijska uprava osječko-baranjska, sumnja se da je 43-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja. U noći sa 17. na 18. svibnja 43-godišnjak je bez opravdanog razloga u Dardi usmrtio tele 45-godišnjaka. 

U noćnom pohodu jednom susjedu ubio tele, drugom ponija

Nakon toga je u štali drugog 43-godišnjaka, također bez opravdanog razloga, usmrtio konja ponija. Vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta od više tisuća kuna. 

U travnju je, pak, dva konja pasmine hrvatski posavac, starih oko četiri godine, nepoznata osoba usmrtila hicima iz vatrenog oružja. Neshvatljiv i užasan potez nepoznatog počinitelja dogodio se u mjestu Mlaka, općina Jasenovac na području Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Obavljenom obdukcijom na Hrvatskom veterinarskom institutu Zagreb je utvrđeno da su konji najvjerojatnije uginuli od posljedica iskrvarenja i šoka uslijed ustrijela vatrenim oružjem. Vlasnik konja je štetu procjenio na oko 35.000 kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava zbog ubijanja ili mučenja životinja. 


Tagovi

Mučenje životinja Uginula dva konja Ozljede Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)