Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Skupo voće i povrće
  • 30.12.2022. 18:00

Našli bi se kupci i kod nas: Luksuzne jagode skuplje od teletine

Prodaju devet komada jagoda po cijeni od 46,96 eura. Koja je cijena dinje, ružičastog ananasa i drugih plodova?

Foto: Depositphotos/mazikab (ilustracija)
  • 216
  • 27
  • 0

Tržište skupog i specifičnog voća i povrća ima svoje kupce, a ponuda je sve veća. Iz Japana stižu jagode čije pakiranje košta 56,34 eura. Ovo je prva godina prodaje nakon testne sezone prošle godine, piše Hortldaily. Proizvođač Melissa's Produce proizvodi ih u bijeloj, ružičastoj ili crvenoj boji. U kombinaciji s pjenušcem prodaje se pakiranje od devet komada po cijeni od 46,95 eura.

"Sezona tek počinje, a zbog uspjeha prošle godine kada smo rasprodali testnu proizvodnju, ove godine ćemo distribuirati oko 25 do 30 posto više", rekao je Robert Schueller iz kompanije. Naveo je da su bijele i ružičaste nešto popularnije, jer crvene svojim izgledom podsjećaju na druge jagode s peteljkama.

Plodovi se prodaju u jednobojnim ili mješovitim pakiranjima od šest do 12 komada. Na tržištu su dostupni između božičnih blagdana i Valentinova. Cijena u tom razdoblju je od 37,56 do 56,43 eura. Uzgajaju se u plastenicima, a nalaze se na jelovnicima vrhunskih restorana u Los Angelesu, New Yorku i Miamiju. 

Nedavno je na tržište plasirana Crown dinja za 122 eura iz Japana, opisana kao "Ferrari". Uzgaja se u plastenicima uz praksu koja osigurava razvoj samo jednog ploda na lozi.

Dinja košta 122 eura Foto: Fb/Melissa's Produce

Tvrtka prodaje specifične artikle. Iz Kostarike dolazi ružičasti ananas po cijeni od 29,17 eura, a koji je sada dostupan tijekom cijele godine. Korejske kruške butterscotch se prodaju po cijeni od 4,69 eura po komadu i dostupne su od studenog do ožujka. Mango Calypso iz Australije od 6 USD dostupni su od prosinca do veljače. 


Tagovi

Skupe jagode Bijele jagode Ružičaste jagode Luksuzno voće Ružičasti ananas Korejske kruške Crown dinja


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]