Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najljepši školski vrt
  • 27.11.2017. 19:30

Najljepši školski vrt ima OŠ Milana Langa Bregana!

Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT
  • 414
  • 34
  • 0

U HRT-ovu radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić održana je tradicionalna dodjela nagrada najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj. Ekološko-obrazovni projekt Hrvatska radiotelevizija (HRT) provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora.

Pokroviteljica je ovogodišnjega natječaja i svečane dodjele nagrada predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Uz nazočnost izaslanice predsjednice Republike Hrvatske Renate Margaretić Urlić te izaslanice predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravka Ponoša, župana, gradonačelnika i čelnika lokalne i regionalne samouprave Zlatnu povelju Hrvatske radiotelevizije za pobjednički školski vrt osvojila je Osnovna škola Milana Langa iz Bregane. Nagradu je uručio ravnatelj Poslovne jedinice program Hrvatske radiotelevizije Renato Kunić. Najljepši je vrtić u Republici Hrvatskoj vrtić Radost iz Jastrebarskoga.

Dobitnicima vrijedne novčane nagrade

Nagradu za najljepšu učionicu na otvorenome, koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dobila je Osnovna škola Bartola Kašića iz Vinkovaca, a Zelenu povelju Fonda za energetsku učinkovitost osvojila je Osnovna škola Velika Pisanica iz Velike Pisanice. Nagrada Ministarstva poljoprivrede za tradicijski uzgoj otišla je u srednju školu u Ludbregu. Dodijeljena je i nagrada za najljepšu područnu školu, a ove je godine to Osnovna škola Petar Zrinski u Čabru - Područna škola Plešce.

Zlatnu povelju HRT-a dobila je osnovna škola Milana Langa iz Bregane, a nagrade u ostalim kategorijama odlaze u Jastrebarsko, Vinkovce, Veliku Pisanicu, Plešce i Ludbreg.

Na svečanosti je dodijeljen i niz priznanja te zahvalnice svim ovogodišnjim koji sudionicima u projektu. Pobjednici su dobili novčane nagrade u vrijednosti od 10.000 kuna, drugonagrađeni nagrade od 5.000 kuna, a trećenagrađeni nagrade od 3.000 kuna te darove privatnih donatora koji podupiru projekt. To su Stražaplastika iz Huma na Sutli, Unichem Agro d.o.o., Ambineti Čakovec, Aquae Vivae Krapinske Toplice i Studio za dizajn Reci Da.

Promicanje organske poljoprivrede

U projektu Najljepši školski vrtovi sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.

Projekt Najljepši školski vrtovi 2005. godine dobio je nagradu Europskoga saveza novinara za jedinstveni ekološko-obrazovni pristup mladima. Od ove je godine projekt prisutan na svim platformama Hrvatske radiotelevizije: na Hrvatskome radiju (HRT - HR), Hrvatskoj televiziji (HRT - HTV) te mrežnim i društvenim stranicama.

"Najljepši školski vrtovi lijepa su i uspješna priča koju Hrvatska radiotelevizija priča već godinama, a svi koji su danas bili s nama mogli su osjetiti tu radost i pozitivnu energiju koju širimo projektom. Svega toga ne bi bilo bez naših učitelja, nastavnika, profesora, odgajatelja i, naravno, djece, te im zato svima zahvaljujem što su ove sezone bili s nama. Nadam se da ćemo se iduće godine vidjeti u još većemu broju, a pozivam i sve donatore da nam se jave jer tako je lijepo dijeliti sreću i vidjeti osmijeh na licu djeteta koje otkriva prirodu u prirodi, a ne na računalu ili u videoigrici", ističe voditeljica projekta, dugogodišnja novinarka i urednica na Hrvatskoj radioteleviziji Đurđica Čočić.

Izvor: HRT, Foto: Krasnodar Peršun za HRT


Tagovi

Najljepši školski vrt HRT Nagrada OŠ Milana Langa Bregana Organska poljoprivreda Uređenje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]