Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa stabala
  • 15.07.2020. 13:30
  • Sisačko-moslavačka, Dugo Selo Lasinjsko, Gvozd

Nagovorio mađarskog državljanina da ukrade 635 stabala - napravili štetu od 50.000 kuna

Osumnjičeni državljanin Mađarske je s djelatnicima svog poduzeća i mehanizacijom posjekao i ukrao 635 stabala hrasta, bukve, graba i johe, čime je vlasnicu šume oštetio za oko 50.000 kuna. Nagovorio ga državljanin Hrvatske.

Foto: JumpStory
  • 572
  • 63
  • 0

Čak 635 stabala posjekao je i ukrao 36-godišnji mađarski državljanin, a potaknuo ga je 47-godišnji državljanin Hrvatske. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je mađarski državljanin od 1. ožujka do 29. svibnja ove godine, u šumi koja je vlasništvo 68-godišnjakinje na području mjesta Dugo Selo Lasinjsko, općina Gvozd, počinio kazneno djelo krađa i to na poticaj 47-godišnjeg hrvatskog državljanina, stoji u priopćenju Policijske uprave sisačko-moslavačke.  

Naime, osumnjičeni državljanin Mađarske je s djelatnicima svog poduzeća i mehanizacijom posjekao i ukrao 635 stabala hrasta, bukve, graba i johe, čime je vlasnicu šume oštetio za oko 50.000 kuna

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku će biti podneseno posebno izvješće, i to protiv 36-godišnjeg mađarskog državljanina zbog krađe, a protiv 47-godišnjaka zbog poticanja na počinjenje ovog kaznenog djela.

Podsjetimo, hrvatska je policija u veljači uputila apel vlasnicima šuma, posebno hrastovih, budući da se radi o vrhunskom drvu koje je često na meti kradljivaca. 

Hrastovi meta šumskih kradljivaca, policija uputila apel vlasnicima

"Kada primijetite da su vam iz šume ukradena drva, odmah obavijestite policiju pozivom na broj 192 ili se osobno javite u najbližu policijsku postaju", poručili su tada. 


Tagovi

Krađa stabala Šteta Kazneno djelo Hrast


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]