Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ICT u poljoprivredi
  • 21.02.2020. 14:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Na FAZOS-u novi studij ICT u poljoprivrednim znanostima na engleskom jeziku

Prvi pripremno-promotivni seminar projekta Razvoj i uspostava zajedničkoga studija ICT u poljoprivrednim znanostima održat će se na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek od 24. do 28. veljače.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
  • 415
  • 68
  • 0

Prvi pripremno-promotivni seminar projekta Razvoj i uspostava zajedničkoga studija ICT u poljoprivrednim znanostima održat će se na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek od 24. do 28. veljače. Uz zanimljiva predavanja i radionice, sudionici će imati prilike posjetiti pokušališta te proizvodne pogone partnera iz gospodarstva.

Vrijednost projekta je 1,8 milijuna kuna 

Razvoj i uspostava zajedničkoga studija ICT u poljoprivrednim znanostima je projekt koji se provodi u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek, a voditelj je prodekan za nastavu i upravljanje kvalitetom FAZOS-a prof. dr. sc. Zdenko Lončarić.

Vrijednost projekta je 1.798.253,29 kuna i financira se iz Europskoga socijalnog fonda. Svrha je razvijanje i uspostava zajedničkoga diplomskog studija na engleskom jeziku kojim se poboljšava kvaliteta visokoga obrazovanja i relevantnost u odnosu na potrebe tržišta rada.

"U Hrvatskoj, a i u zemljama jugoistočne Europe, ne postoji studij koji tako integrira biotehničke znanosti s informacijskim i komunikacijskim tehnologijama. Studij ICT u poljoprivrednim znanostima, koji se sastoji od četiri semestra, stvarat će vrhunske tehnologe za razvoj, transfer i primjenu novih tehnologija u poljoprivredi, ruralnom razvoju i ostalim agrobiotehničkim djelatnostima, a temelj njihovih kompetencija bit će integrirano znanje iz agrobiotehničkoga područja oplemenjeno segmentima računarstva te informacijskih i podatkovnih znanosti i tehnologija", stoji u priopćenju. 

Sudjelovanje na seminaru namijenjeno je prvenstveno zainteresiranim studentima preddiplomskih studija hrvatskih sveučilišta, ali svoj dolazak su već najavili i studenti iz Rumunjske te Bosne i Hercegovine. Očekuje se i dolazak gostiju iz Srbije i Mađarske.

Program pogledajte u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

ICT u poljoprivredi Projekt FAZOS FERIT Agrobiotehnička područja Tehnologija Prof. dr. sc. Zdenko Lončarić Europski socijalni fond


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]